Upptäck ett av Sveriges mest mångsidiga idrottsgymnasium – Välkommen till Hagströmska Gymnasiet i Falun

På Hagströmska Gymnasiet i Falun tror vi på kraften i att förena akademiska- eller yrkesambitioner med idrottsliga strävanden. Som ett ledande idrottsgymnasium i Sverige, erbjuder vi en unik utbildningsmiljö där du kan utveckla dina talanger, både i klassrummet och inom din valda sport. Med ett brett spektrum av idrotter från bandy till golf, har vi skapat en plattform för alla typer av atleter att blomstra. Vår skola representerar en plats där passion möter prestation, där varje elev ges möjligheten att nå sin fulla potential. Här samlas idrottare från hela Sverige, på både LIU (Lokal Idrottsubtildning) och NIU (Nationell Idrottsutbildning), och vi erbjuder boendelösningar för dig som flyttar till oss.

Elev spelar bandy på blank isrink.

Ett idrottsgymnasium för alla

På Hagströmska Gymnasiet tror vi på idrottens kraft att forma framtida ledare, teamspelare och framstående individer. Vår skola är hem för ett av de mest omfattande idrottsgymnasium i Sverige, där elever har möjligheten att utforska och utvecklas inom följande idrotter:

  • Bandy: Utöva Sveriges klassiska vintersport på elitnivå, där teknik, uthållighet och lagsamarbete står i fokus.
  • Cykel: För passionerade cyklister erbjuder vi specialiserad träning inom både landsvägscykling, mountainbike och fler discipliner.
  • E-sport: Vårt e-sportsprogram förbereder dig för den internationella spelarenan med fokus på strategi, teamwork och mental skärpa.
  • Fotboll: Med ett helhetstänk på träning, utvecklar vårt fotbollsprogram tekniska färdigheter, taktisk förståelse och fysisk kondition.
  • Gym (Styrketräning och Fitness): Skräddarsydda program för att utveckla styrka, flexibilitet och personlig fitness, ledd av erfaren tränare.
  • Individuell idrott: För atleter som utövar sporter som inte ryms inom våra andra program, erbjuder vi individanpassad träning och stöd.
  • Innebandy: Utveckla din innebandyskicklighet genom träning i teknik, taktik och spelintelligens.
  • Ishockey: Ett omfattande program som kombinerar on-ice och off-ice träning för att forma dig som ishockeyspelare.
  • Längdskidor: Med fokus på uthållighet, teknik och vinterträning, är vårt längdskidprogram designat för att maximera din potential.
  • Simning: Vårt simprogram betonar teknikförbättring, kondition och tävlingsförberedelse, ledd av erfarna simcoacher.
  • Tennis: Utveckla ditt spel med individuellt anpassad träning, matchspel och teknikförbättring inom vårt tennisprogram.
  • Triathlon: För den ultimata utmaningen inom uthållighetssport, erbjuder vårt triathlonprogram träning i simning, cykling och löpning.
  • Alpint: Vårt alpina program förbereder skidåkare för tävling och personlig utveckling på och utanför pisten.
  • Basket: Basketprogrammet fokuserar på att utveckla spelare genom teknikträning, spelstrategier och fysisk förberedelse.
  • Golf: Med tillgång till förstklassiga träningsfaciliteter, hjälper vårt golfprogram elever att finslipa deras teknik och mentala spel.

Mer än bara sport

Vid Hagströmska Gymnasiet förstår vi att framgång inte bara handlar om fysisk förmåga. Vårt helhetstänk säkerställer att du utvecklas både mentalt och akademiskt. Genom en balanserad mix av teoretisk undervisning och praktisk träning, förbereder vi våra elever för framtidens utmaningar – både på och utanför idrottsarenan.

Varför ska du välja Hagströmska idrottsgymnasium?

Mångsidighet

Med ett av Sveriges bredaste utbud av idrottsspecialiseringar, finns här en plats för varje typ av atlet.

Experttränare

Våra tränare och instruktörer är experter inom sina fält, engagerade i att hjälpa dig att nå dina mål.

Faciliteter i världsklass

Från vår state-of-the-art velodrom till moderna träningsanläggningar, har vi allt som krävs för att stödja din utveckling.

Kombinera med högskoleförberedande eller yrkesförberedande utbildning

Här kan du kombiner din idrottsutbildning med både högskoleförberedande program och yrkesprogram.

Boendelösningar

Här samlas idrottare från hela Sverige och vi erbjuder boendelösningar för dig som vill flytta hit för att gå hos oss.

Ta steget mot din framtid idag

På Hagströmska Gymnasiet väntar en värld av möjligheter. Här kan du fördjupa dig i din passion för idrott samtidigt som du bygger en solid grund för din framtida karriär. Upptäck hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål och förverkliga dina drömmar. Välkommen till Hagströmskas idrottsgymnasium!

Om gymnasievalet i Dalarna

Vill du läsa mer om gymnasievalet i Dalarna och Falun kan du göra det på Dalarnas kommunförbund.