×
 

Hoppa till innehållet

Individuell idrott LIU på Hagströmska gymnasiet

Individuell idrott är inriktningen för dig som som vill ha möjlighet att utvecklas i din idrott, oavsett vilken idrott det är. Här finner du idrottare inom en mängd olika idrotter, vissa tävlar även på hög nivå för både sin ålder och idrott, både nationellt och internationellt. Gemensamt för alla idrottare är att de vill utvecklas inom sin idrott och kombinera detta med gymnasiet på bästa sätt.

Utvecklas i din idrott oavsett idrott

På Individuell idrott får du träna i en stimulerande, utvecklande och välfungerande träningsmiljö med fokus på att utveckla din fysiska förmåga. Här får du träna med välutbildade tränare som stöttar och hjälper dig mot dina mål. Utöver träningstillfällena får du som elev en individuell träningsplan som skapas och synkas med dina läger & tävlingar så att rätt träning genomförs under rätt period för bästa möjliga utveckling. Här får du som elev även stöttning och utbildning i hur man kan planera, utföra och genomföra sin egen träning utefter sina förutsättningar, fysiska som mentala.

Träningen

Du får möjlighet till 9 timmars träning i veckan på skoltid. Individuella idrotten utgår från Lugnets fysiocenter och använder Lugnets andra idrottsanläggningar som träningsmiljö. Detta gör att vi kan erbjuda dig som utövare en fantastiskt väl fungerande träningsmiljö oavsett idrott. Individuella ser idrottssatsningar som en utvecklande process där förutsättningar och utveckling sker i olika faser. Syftet med Individuellas verksamhet är att stärka och skapa trygghet för idrottaren i denna processen under hela gymnasietiden. Individuella har varit med och tränat idrottare till resultat som VM-, EM-, NM- & distriktsmästerskap-titlar inom en mängd idrotter.

Här tränar idrottare inom: Hästhoppning, Dressyr, Trav, Islandshäst, Fälttävlan, Judo, MMA, Boxning, Brasiliansk Jujutsu, Bågskytte, Motorcross, Discodans, Konståkning, Löpning, Styrkelyftning, Tyngdlyftning, Gymnastik, Golf, Armbrytning, Stavhopp m.m.

Som elev på individuell idrott får du

 • Gymkort på Lugnets Fysiocenter.
 • En individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar som utvärderas/omarbetas under din tid hos oss.
 • Träning tillsammans med kompetenta och välutbildade tränare.
 • Möjlighet att utvecklas i din idrott på skoltid och kombinera din idrott med samtliga av våra program.

Info

 • Idrottsutbildning: LIU
 • Träning per vecka: 9h

Ansökan och vanliga frågor

Nedan kan du läsa om ansökan och vanliga frågor och svar om Individuell idrott på Hagströmska.

 • Det är många som varje år väljer att flytta till Falun för att börja på Hagströmska. Den möjligheten finns för dig som vill gå någon av våra idrottsutbildningar och inte bor i eller i närheten av Falun. Du kan läsa mer om elevboende och ansöka här.

 • Ansökan fungerar som en vanlig gymnasieansökan där du söker till skolan och det program som du är intresserad av. Beroende på vilken region du söker från kan det finnas möjlighet att fylla i att du också vill gå individuell idrott. Finns inte den möjligheten i din ansökan kan du maila till individuella@hagstromska.se och meddela vilket program du sökt, till vilket år och vilken idrott du vill kombinera det med, så hjälper vi dig vidare.

  Här kan du läsa mer om gymnasievalet och hur du ansöker till oss!

  Behörighet/Urval:
  Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

  Har du frågor till oss eller vill komma i kontakt med tränare är du välkommen att kontakta: individuella@hagstromska.se

 • LIU står för Lokal idrottsutbildning och är för dig som vill läsa extra idrott som individuellt val. Om du vill söka LIU är det en ”vanlig antagningsprocess” via antagningskansliet på dina grundskolebetyg, och du behöver inte bli antagen genom ditt idrottsförbund.

Kontakt

Våra program

Vi har ett stort utbud av olika utbildningar och du kan kombinera din idrott med valfritt program.

Följ med oss i vardagen