×
 

Tennis på Hagströmska gymnasiet

På Hagströmska får du som tennisspelare möjlighet att kombinera din träning med dina gymnasiestudier! Med moderna faciliteter, utbildade tränare och engagerade lärare får du alla förutsättningar för att utvecklas och nå dina mål.

Tre tennisbollar på en tennisplan.

Utveckling och stöttning

Förutom den fysiska träningen får du även läsa teoretiska kurser i träningslära, näringslära och mental träning. Under dina tre år får du den stöttning och de verktyg du behöver för att skapa en bra balans mellan skola, träning och fritid. Tillsammans med dina välmeriterade tränare skapar du en individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar. Utvecklingsplanen följs upp kontinuerligt för du ska utvecklas och få ut så mycket som möjligt av din träning.

Träningen

När du är tenniselev på Hagströmska Gymnasiet utövar du din idrott i Falu Tennisklubbs lokaler på Lugnet. Falu tennisklubb har en av Sveriges bästa anläggningar att utöva tennis i. Du får även tillgång till anläggningens kompletta gym och friidrottshall. Vi arbetar med fysisk träning, tennisträning, teori och mental träning. Dina tränare är tennistränarstaben i Falu TK. Du får träna upp till 9 timmar i veckan på skoltid och tillgång till gym året om.

Som tenniselev får du

 • En individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar som utvärderas/omarbetas under din tid hos oss.
 • Träna i en unik träningsmiljö upp till 9 timmar per vecka på skoltid.
 • Tillgång till gym året om.
 • Möjligheten att kombinera din tennisträning med samtliga av våra program.

Info

 • Idrottsutbildning: LIU
 • Träning per vecka: 9h

Ansökan och vanliga frågor

Nedan kan du läsa om ansökan och vanliga frågor och svar om Tennis på Hagströmska.

 • Mattias Pennonen
  Verksam inom Falu TK sedan 2002, har en tidigare elitsatsning bakom sig och var som bäst rankad 687 i singel och 587 i dubbel.

  Har gått Sports Management programmet samt kurserna inom idrottsfysiologi inriktning tennis. Är verksamhetsansvarig i klubben sedan 2005. Har tidigare arbetat som tränare i Vetlanda tennisgymnasium och tyska ZellA.H.

  Representerade Sverige i H35 VM 2009.

  Toni Gustavsson
  Har varit i Falu TK sedan 2001, är nu huvudtränare tillsammans med Mattias.

  Är coach för rullstolslandslaget och personligtränare för Stefan Olsson som är fyra i världen.

  Blev utsedd till årets tränare inom Svensk tennis 2008. 2011 fick han pris av International Wheelchair Tennis Association (IWTA) efter ha coachat det svenska laget till sin andra titel i World Team Cup på tre år.

 • Det är många som varje år väljer att flytta till Falun för att börja på Hagströmska. Den möjligheten finns för dig som vill gå någon av våra idrottsutbildningar och inte bor i eller i närheten av Falun. Du kan läsa mer om elevboende och ansöka här.

 • Ansökan fungerar som en vanlig gymnasieansökan där du söker till skolan och det program som du är intresserad av. Beroende på vilken region du söker från kan det finnas möjlighet att fylla i att du också vill gå tennis. Finns inte den möjligheten i din ansökan kan du maila till tennis@hagstromska.se och meddela vilket program du sökt, till vilket år och att du vill kombinera det med tennis, så hjälper vi dig vidare.

  Här kan du läsa mer om gymnasievalet och hur du ansöker till oss!

  Behörighet/Urval
  Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

  Har du frågor om Tennis på Hagströmska eller antagningen är du välkommen att kontakta våra tränare genom att maila till: tennis@hagstromska.se

 • LIU står för Lokal idrottsutbildning och är för dig som vill läsa extra idrott som individuellt val. Om du vill söka LIU är det en ”vanlig antagningsprocess” via antagningskansliet på dina grundskolebetyg, och du behöver inte bli antagen genom ditt idrottsförbund.

Våra tränare

Våra program

Vi har ett stort utbud av olika utbildningar och du kan kombinera din idrott med valfritt program.