Barn- och fritidsprogrammet i Falun

Barn- och fritidsprogrammet på Hagströmska Gymnasiet i Falun är ett yrkesprogram som förbereder dig för arbete direkt efter studenten. Programmet passar dig som är intresserad av hälsa och friskvård samt som gillar möte med människor.

En lärare och en elev står och tittar upp mot en klättervägg.

Fritid och hälsa

På Barn- och fritidsprogrammet på Hagströmska kan du läsa inriktningen Fritid och hälsa.

 • Fritid och hälsa

  Är du social, intresserad av att lära dig mer om ledarskap och tycker om att röra på dig? Då är Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Fritid och hälsa något för dig.

  • Program
   • Barn- och fritidsprogrammet
  • Inriktning
   • Fritid och hälsa
  En elev ler och skyter fast ett rep i sin sele bredvid en klättervägg.
 • Kombinera barn- och fritidsprogrammet med din idrott

Behörighet och vidare studier

Programmet förbereder för arbete direkt efter studenten men innehåller även de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet. Svenska/svenska som andraspråk 3 samt engelska 6 är de kurser som har adderats till programmet. Du som endast vill satsa på ditt yrkesval och därmed välja bort högskolebehörigheten kan göra det genom att avstå att läsa de kurserna.

I poängplanen ingår även två individuella val där du kan välja vilka kurser du vill läsa. Du kan då lägga till kurser för att nischa dig inom ditt yrkesval eller exempelvis lägga till mer matematik eller språk för att bredda din behörighet. Vilka kurser du bör lägga till beror på vad du eventuellt vill studera vidare till, det kan studie- och yrkesvägledare här på skolan guida dig kring när det är dags.

Någon justerar vikter på en maskin på gymmet.

Våra andra program

Var inte det här något för dig eller är du nyfiken på dina alternativ? Kolla in alla våra yrkesprogram.