×
 

Hoppa till innehållet

Så fungerar ansökan till Hagströmska För dig som bor i Dalarna eller Gävleborgs län

När det blir dags för dig att söka till gymnasiet kommer du att få dina inloggningsuppgifter av din grundskolas SYV. Det är också din SYV du vänder dig enklast till vid frågor om gymnasieansökan. Här nedan har vi listat ungefär hur gymnasieansökan går till.

 1. 1

  Logga in med hjälp av ditt lösenord på gymnasieantagningen.

 2. 2

  Sök på Hagströmska Gymnasiet och välj program.

 3. 3

  Om du vet vilken inriktning du är intresserad av kan du välja den. Det går bra att bara välja program också.

 4. 4

  Bekräfta ansökan på webben.

 5. 5

  Skriv ut bekräftelsen och lämna till din SYV.

Ansökan till idrotterna

På varje idrottssida hittar du mer information om hur ansökan går till för respektive idrott. Notera att för NIU (Nationell Idrottsutbildning) ska ansökan skickas in senast 1 december till respektive idrotts nationella förbund. Kom ihåg att du även måste göra en gymnasieansökan till skolan och programmet när gymnasieantagningen öppnar.

En elev hoppar högt med en cykel inomhus.

För dig som inte bor i Dalarna eller Gävleborg

Om du bor i en annan kommun utanför Dalarna ansöker du via din hemkommuns gymnasieantagning. Ansökningskoden för Hagströmska Gymnasiet är 2008. Det gäller även om du ansöker till en LIU-idrott, skriv idrotten under inriktning alternativt under ”övrig information”. Inloggningsuppgifter för att kunna se antagningen samt för att kunna svara på slutbeskedet till Hagströmska skickas ut i början av april av Dalarnas kommunförbund. Det är dock din hemkommuns datum som gäller vid val och ändringsval. Däremot kan det vara olika svarsdatum för din ansökan på olika orter.

Två elever sitter vid bänk och lyssnar på en föreläsning.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta mig.