×
 

Hoppa till innehållet

Basket LIU på Hagströmska gymnasiet

På Hagströmska får du bästa möjliga förutsättningar att kombinera dina gymnasiestudier med en kvalificerad idrottsutbildning inom basket. Träningen bedrivs i en unik träningsmiljö där vi fokuserar på att utveckla både din individuella teknik och spelförståelse. Vi ser till att du får en bra balans mellan skola, träning, återhämtning och fritid genom att kombinera träning med teoretisk utbildning.

En person håller upp en basketboll med texten Hagströmska Gymnasiet mot kameran.

Träningen

Tillsammans med våra meriterade och erfarna tränare får du en individuell utvecklingsplan som anpassas efter dina behov för att du ska kunna utvecklas optimalt som basketspelare. Vi strävar efter att ge dig de verktyg och den kunskap som krävs för att nå dina mål inom basket och samtidigt lyckas i dina studier.

Som elev på Basket får du

 • En individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar som kontinuerligt utvärderas och anpassas under din tid hos oss.
 • Möjlighet att träna upp till 9 timmar per vecka på skoltid.
  Tillgång till gym året om för att stärka din fysik och förbättra din spelsprestation.
 • Möjligheten att kombinera din basketträning med samtliga av våra program för att skapa en mångsidig och helhetsinriktad utbildning.
 • Tillgång till erfarna tränare som stöttar din utveckling och hjälper dig att nå din fulla potential som basketspelare.
 • Basketträningen sker i Lugnets sporthall.

Info

 • Idrottsutbildning: LIU
 • Träning per vecka: upp till 9h

Ansökan och vanliga frågor

Nedan kan du läsa om ansökan och vanliga frågor och svar om Basket på Hagströmska.

 • Det är många som varje år väljer att flytta till Falun för att börja på Hagströmska. Den möjligheten finns för dig som vill gå någon av våra idrottsutbildningar och inte bor i eller i närheten av Falun. Du kan läsa mer om elevboende och ansöka här.

 • Ansökan fungerar som en vanlig gymnasieansökan där du söker till skolan och det program som du är intresserad av. Beroende på vilken region du söker från kan det finnas möjlighet att fylla i att du också vill gå basket. Finns inte den möjligheten i din ansökan kan du maila till basket@hagstromska.se och meddela vilket program du sökt, till vilket år och att du vill kombinera det med basket, så hjälper vi dig vidare.

  Här kan du läsa mer om gymnasievalet och hur du ansöker till oss!

  Behörighet/Urval:
  Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

  För mer information kontaktar du: basket@hagstromska.se

 • LIU står för Lokal idrottsutbildning och är för dig som vill läsa extra idrott som individuellt val. Om du vill söka LIU är det en ”vanlig antagningsprocess” via antagningskansliet på dina grundskolebetyg, och du behöver inte bli antagen genom ditt idrottsförbund.

Kontakt

Våra program

Vi har ett stort utbud av olika utbildningar och du kan kombinera din idrott med valfritt program.