×
 

Hoppa till innehållet

Bandy på Hagströmska gymnasiet

På Hagströmska Gymnasiet Bandy får du som bandyspelande gymnasieelev möjlighet att kombinera gymnasiestudier med högklassig bandyträning. Med hjälp av vår välmeriterade tränare kommer du få ett individualiserat träningsupplägg som kommer att utveckla dig taktiskt, tekniskt och fysiskt. Ta chansen att utbilda dig till en bandyspelare för framtiden!

Utveckling och stöttning

Tillsammans med tränarna gör du en individuell utvecklingsplan med tydliga mål som hjälper dig att ta nästa steg inom bandyn. Tränarna genomför bandysamtal regelbundet där de stämmer av mående, skola och träningsupplägg. Vi har även bra samarbete med förening vilket gör att du som aktiv får till en bra helhet för din träning och dina studier. Förutom is- och fysträning får du även teoretiska kunskaper inom områden som syftar till att höja din prestation. Tveka inte på att ta chansen att uppleva tre givande, utvecklande och roliga år hos oss.

Träningen

På Hagströmska erbjuder vi 4 träningstillfällen i veckan, upp till 9 timmar totalt. Isträningen bedrivs på Lugnet och under läsåret utnyttjar vi även Lugnets andra träningsfaciliteter. Träningen är individuellt inriktad och syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna att utvecklas till en bättre bandyspelare. Under tävlingssäsong är ett av passen helt uppbyggt efter elevens individuella utvecklingsplan. Den individuella utvecklingsplanen använder eleverna också sig av i den vanliga träningen. Utöver det erbjuder vi specialiserade målvaktsträningar där utespelarna samtidigt kan utveckla deras avslut mot mål. Under läsåret använder vi också gymmet minst 1 gång i veckan.

Din bandyutrustning förvarar du i ett rum nära bandyplanen. Vi har nära kontakt med den elitmiljö som bedrivs i Falu BS men skulle du ha andra målsättningar med ditt spelande så erbjuder vi dig en hjälpande hand.

Som bandyelev får du

 • En individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar som utvärderas/omarbetas under din tid hos oss.
 • Träna i en helt unik träningsmiljö i Falun. Träningen kan bedrivas med goda förutsättningar hela året runt.
 • Vi har bra samarbete med förening vilket gör att de aktiva får till en bra helhet för sin träning och sina studier.
 • Du kan kombinera din bandyträning med samtliga av våra program.

Vår tränare

Emanuel Sundqvist är huvudtränare och har tidigare spelat bandy på elitnivå. Han har även genomfört olika tränaruppdrag i elitmiljö och agerar numera som en av tre i Falu BS sportgrupp. Emanuel har en kandidatexamen i idrottsvetenskap från Högskolan Dalarna samt är utbildad ämneslärare.

Info

 • Idrottsutbildning: NIU
 • Träning per vecka: 9h
 • Sista anmälningsdag: 1 dec.

Ansökan och vanliga frågor

Nedan kan du läsa om ansökan och vanliga frågor och svar om Bandy på Hagströmska.

 • Det är många som varje år väljer att flytta till Falun för att börja på Hagströmska. Den möjligheten finns för dig som vill gå någon av våra idrottsutbildningar och inte bor i eller i närheten av Falun. Du kan läsa mer om elevboende och ansöka här.

 • Ansökan görs via Bandyförbundet och har sista anmälningsdag 1 december.

  Uttagning sker fortlöpande under bandysäsongen och vi kontaktar dig om förslag på datum. Har du frågor till oss om ansökan är du välkommen att kontakta: bandy@hagstromska.se

  Här kan du läsa om gymnasievalet och hur du ansöker till oss!

  Behörighet/Urval:
  Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

  Har du frågor om inriktningen Bandy, hur du ansöker eller annat är du välkommen att kontakta: bandy@hagstromska.se

 • NIU står för Nationellt godkänd idrottsutbildning. Idrottssatsningen är godkänd av både såväl skolverket som riksidrottsförbundet och är för dig som vill kombinera din utbildning med idrott. Idrotten sker i samarbete mellan gymnasieskolan och ett idrottsförbund. Övriga idrotter som inte är NIU är LIU, lokalt godkänd idrottsutbildning.

Kontakt

Våra program

Vi har ett stort utbud av olika utbildningar och du kan kombinera din idrott med valfritt program.

Följ med oss i vardagen