×
 

E-sport på Hagströmska gymnasiet

Hos oss får du inte bara chansen att utveckla ditt spelande, du får också hjälp att bygga upp både den fysiska och mentala styrkan som krävs för att satsa på din e-sport.

Utveckling och prestation

Utbildningen inom E-sport på Hagströmska Gymnasiet är uppbyggd på tre ben. Fysisk träning, mental träning och teori samt gaming. Samtliga idrottare kommer att få ett individanpassat fysupplägg. Några kan behöva mer styrka, andra mer kondition, för att möjliggöra optimal prestation inom sin e-sport. Den mentala träningen och spelteorin kommer befintliga tränare på Hagströmska att ansvara för tillsammans med gästföreläsare, där en del kommer att vara internationella.

Träningen

Spelandet äger rum på skolan där vi har bra gamingdatorer och utrustning från Xtrfy. Tillsammans med din erfarna tränare lägger du upp ett träningsprogram för ditt valda spel och sätter upp mål att jobba för varje termin. Den fysiska träningen sker tillsammans med Hagströmskas fystränare Niclas Mårtensson. Niclas är även ledaren för de individuella idrotterna.

E-sport kan kombineras med samtliga gymnasieprogram som Hagströmska Gymnasiet erbjuder och vi erbjuder således en unik möjlighet för elever att kunna satsa på både sitt skolarbete och sin valda e-sport.

Vår tränare

Mats har jobbat inom e-sporten sedan 2007, med både management och coachning. På senare år har han jobbat mycket med streaming och varit en flitigt anlitad expertkommentator inom spelen Dota 2 och CS:GO.

Som e-sportselev får du

 • Välja den e-sport du vill och får en individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar som utvärderas/omarbetas under din tid hos oss.
 • Träna upp till 9 timmar per vecka på skoltid.
 • Erfarna och engagerade tränare i både e-sport och fysisk träning
 • Möjligheten att kombinera din e-sport med samtliga av våra program.

Info

 • Idrottsutbildning: LIU
 • Träning per vecka: 9h

Ansökan och vanliga frågor

Nedan kan du läsa om ansökan och vanliga frågor och svar om E-sport på Hagströmska.

 • Det är många som varje år väljer att flytta till Falun för att börja på Hagströmska. Den möjligheten finns för dig som vill gå någon av våra idrottsutbildningar och inte bor i eller i närheten av Falun. Du kan läsa mer om elevboende och ansöka här.

 • Ansökan fungerar som en vanlig gymnasieansökan där du söker till skolan och det program som du är intresserad av. Beroende på vilken region du söker från kan det finnas möjlighet att fylla i att du också vill gå e-sport. Finns inte den möjligheten i din ansökan kan du maila till esport@hagstromska.se och meddela vilket program du sökt, till vilket år och att du vill kombinera det med e-sport, så hjälper vi dig vidare.

  Här kan du läsa mer om gymnasievalet och hur du ansöker till oss!

  Behörighet/Urval:
  Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

  Vill du veta mer om e-sport på Hagströmska är du välkommen att kontakta: esport@hagstromska.se

 • LIU står för Lokal idrottsutbildning och är för dig som vill läsa extra idrott som individuellt val. Om du vill söka LIU är det en ”vanlig antagningsprocess” via antagningskansliet på dina grundskolebetyg, och du behöver inte bli antagen genom ditt idrottsförbund.

Våra program

Vi har ett stort utbud av olika utbildningar och du kan kombinera din idrott med valfritt program.