×
 

Golf på Hagströmska gymnasiet

Som golfelev på Hagströmska Gymnasiet får du möjligheter att utvecklas till en bättre golfare samtidigt som du går din gymnasieutbildning. Vintertid bedrivs träningen inomhus i golfsimulator och sommartid utomhus på Samuelsdals golfanläggning, vilket ger dig en varierad träningsupplevelse under året. Självklart har vi utbildad golftränare kopplad till träningen.

Någon puttar en golfboll mot hålet på greenen.

Utveckling och prestation

Under utbildningen kommer du att få kunskap om vilka faktorer som påverkar prestationen och kunna tillämpa dem i praktiken. I golfsimulatorn kan du träna vintertid och få en helt digital analys av ditt spelande och utveckling. Golfsimulatorn ger dig även möjligheten att finslipa dina färdigheter och behålla kontinuiteten i din träning.

Som elev på Golf får du

 • En individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar som utvärderas/omarbetas under din tid hos oss.
 • Möjlighet att träna i en unik träningsmiljö upp till 9 timmar per vecka på skoltid.
 • Tillgång till gym året om.
 • Möjligheten att kombinera din golfträning med samtliga av våra program.
 • Tillgång till golfsimulator året om, vilket ger dig kontinuerlig träning även under vintermånaderna.
 • Träning på Samuelsdals golfanläggning under sommaren.

Info

 • Idrottsutbildning: LIU
 • Träning per vecka: 9h

Ansökan och vanliga frågor

Nedan kan du läsa om ansökan och vanliga frågor och svar om Golf på Hagströmska.

 • Det är många som varje år väljer att flytta till Falun för att börja på Hagströmska. Den möjligheten finns för dig som vill gå någon av våra idrottsutbildningar och inte bor i eller i närheten av Falun. Du kan läsa mer om elevboende och ansöka här.

 • Ansökan fungerar som en vanlig gymnasieansökan där du söker till skolan och det program som du är intresserad av. Beroende på vilken region du söker från kan det finnas möjlighet att fylla i att du också vill gå golf. Finns inte den möjligheten i din ansökan kan du maila till golf@hagstromska.se och meddela vilket program du sökt, till vilket år och att du vill kombinera det med golf, så hjälper vi dig vidare.

  Här kan du läsa mer om gymnasievalet och hur du ansöker till oss!

  Behörighet/Urval:
  Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

  För mer information kontaktar du: golf@hagstromska.se

 • LIU står för Lokal idrottsutbildning och är för dig som vill läsa extra idrott som individuellt val. Om du vill söka LIU är det en ”vanlig antagningsprocess” via antagningskansliet på dina grundskolebetyg, och du behöver inte bli antagen genom ditt idrottsförbund.

Våra program

Vi har ett stort utbud av olika utbildningar och du kan kombinera din idrott med valfritt program.