×
 

Innebandy på Hagströmska gymnasiet

På Hagströmska Gymnasiet Innebandy får du som innebandyspelande gymnasieelev möjlighet att kombinera gymnasiestudier med högklassig innebandyträning. Med hjälp av välmeriterade tränare kommer du få ett individualiserat träningsupplägg som kommer att utveckla dig taktiskt, tekniskt och fysiskt.

Utveckling och stöttning

Tillsammans med tränarna utvecklar du en karriärplan med tydliga mål som hjälper dig att ta nästa steg inom innebandyn. Tränarna stöttar dig som elev i form av mentorskap både som innebandyspelare i allmänhet, men främst i form av att tränarna är mentorer för dig som kommer hit i årskurs 1. Tränarna hjälper också till, i samråd med dig som elev, att nyttja de kontaktnät som finns för att hitta klubbar runt omkring i regionen med en miljö som passar just dig som person och spelare. Tveka inte på att ta chansen att uppleva tre givande, utvecklande och roliga år hos oss.

Träningen

På Hagströmska Falun har du som innebandyspelare fyra schemalagda pass i veckan på 1.5 timmar vardera. Ett av passen är individuellt med utrymme för återhämtning. Utöver de schemalagda passen finns det möjlighet till två ytterligare entimmars pass för målvakts- och skotträning. All innebandyträning utförs i Guide Arena. Fysträningen sker antingen på gymmet, i någon av hallarna eller utomhus i Lugnets natursköna område.

Våra tränare

Vi på Hagströmska erbjuder en träningsmiljö i världsklass. Utöver det finns också en tränarstab med gedigna meriter som vet vad som krävs för att nå långt och som med sin erfarenhet förmedlar sina egna verktyg för att vara med och forma nästa generations innebandyspelare. Eller vad sägs om 46 SM-Guld, 6 VM-Guld och 4 landslagsmeriterade tränare med tillsammans över 250 landskamper? Krydda det med vår PT-utbildadade fystränare med erfarenhet från IBF Faluns herrlag!

Som innebandyelev får du

 • En individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar som sträcker sig över dina tre gymnasieår och som utvärderas/omarbetas under din tid hos oss.
 • Träning utförd av kompetenta, erfarna, intresserade och aktiva tränare upp till 9 timmar per vecka under skoltid.
 • En av Sveriges bästa träningsmiljöer. Alla innebandyträningar är förlagda till Guide-arena.
 • Gymkort på Avanti Sports Club.

Info

 • Idrottsutbildning: LIU
 • Träning per vecka: 9h

Ansökan och vanliga frågor

Nedan kan du läsa om ansökan och vanliga frågor och svar om Innebandy på Hagströmska.

 • Det är många som varje år väljer att flytta till Falun för att börja på Hagströmska. Den möjligheten finns för dig som vill gå någon av våra idrottsutbildningar och inte bor i eller i närheten av Falun. Du kan läsa mer om elevboende och ansöka här.

 • Ansökan fungerar som en vanlig gymnasieansökan där du söker till skolan och det program som du är intresserad av. Beroende på vilken region du söker från kan det finnas möjlighet att fylla i att du också vill gå innebandy. Finns inte den möjligheten i din ansökan kan du maila till innebandy@hagstromska.se och meddela vilket program du sökt, till vilket år och att du vill kombinera det med innebandy, så hjälper vi dig vidare.

  För mer information om upplägget kring Hagströmska Gymnasiet Innebandy, kontakta våra tränare på: innebandy@hagstromska.se

  Här kan du läsa mer om gymnasievalet och hur du ansöker till oss!

  Behörighet/Urval:
  Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

 • LIU står för Lokal idrottsutbildning och är för dig som vill läsa extra idrott som individuellt val. Om du vill söka LIU är det en ”vanlig antagningsprocess” via antagningskansliet på dina grundskolebetyg, och du behöver inte bli antagen genom ditt idrottsförbund.

Kontakt

 • Johan Samuelsson

  Huvudtränare

  Hagströmska Gymnasiet logga.
 • Ciya Hajo

  Tränare

  Hagströmska Gymnasiet logga.
 • Jonas Adriansson

  Tränare

  Hagströmska Gymnasiet logga.
 • Jacob Rångeby

  Fystränare

  Hagströmska Gymnasiet logga.
 • Emma Andersson

  Målvaktstränare

  Hagströmska Gymnasiet logga.

Våra program

Vi har ett stort utbud av olika utbildningar och du kan kombinera din idrott med valfritt program.

Följ med oss i vardagen