×
 

Hoppa till innehållet

Ishockey LIU på Hagströmska gymnasiet

Varmt välkommen till oss på Hagströmska Gymnasiet Ishockey! Vi erbjuder dig som ishockeyspelare möjligheten att kombinera dina studier med idrotten du älskar att utöva. Ishockey på Hagströmska är Lokal Idrottsprofil (LIP) och därmed tillstyrkt och rekommenderad av Svenska Ishockeyförbundet.

Utveckling och stöttning

Tränarna är både skol- och idrottsmentorer till sina idrottselever, vilket gör att de har en mycket stor inblick i elevens vardag och skolgång. Förutom is- och fysträning får du även teoretiska kunskaper inom områden som är prestationsavgörande för ishockeyspelare. Till exempel träningslära, näringslära och mental träning. Vi hjälper dig dessutom att strukturera din vardag och ser till att du får goda dagliga vanor.

Träningen

Träningen syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna att utvecklas till en bättre ishockeyspelare. Med samarbetet över gränserna får du även kombinera grenspecifik träning med allroundträning. Den gränsöverskridande träningen är en reell del av verksamheten. Exempel på hur de olika idrotterna lär och utvecklar varandra är att du som ishockeyelev får köra bancykling efter tävlingssäsongen för att hålla konditionen på topp.

Tillsammans med utbildade och engagerade tränare får du ett individualiserat träningsupplägg som kommer att utveckla dig taktiskt, tekniskt och fysiskt. Träningen utförs på Lugnet och du har möjlighet att träna upp till 9 timmar per vecka under skoltid. Här får du alla förutsättningar till att nå dina mål med grymma träningsmiljöer och tränare!

Som hockeyelev får du

 • En individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar som utvärderas/omarbetas under din tid hos oss.
 • Träna i en helt unik träningsmiljö på Lugnet upp till 9 timmar per vecka.
 • Tillgång till gym på Avanti Sports Club året om.
 • Möjligheten att kombinera din hockeyträning med samtliga av våra program.

Inforuta

 • Idrottsutbildning: LIP/LIU
 • Träning per vecka: 9h

Ansökan och vanliga frågor

Nedan kan du läsa om ansökan och vanliga frågor och svar om Ishockey på Hagströmska.

 • Det är många som varje år väljer att flytta till Falun för att börja på Hagströmska. Den möjligheten finns för dig som vill gå någon av våra idrottsutbildningar och inte bor i eller i närheten av Falun. Du kan läsa mer om elevboende och ansöka här.

 • Ansökan fungerar som en vanlig gymnasieansökan där du söker till skolan och det program som du är intresserad av. Beroende på vilken region du söker från kan det finnas möjlighet att fylla i att du också vill gå ishockey. Finns inte den möjligheten i din ansökan kan du maila till ishockey@hagstromska.se och meddela vilket program du sökt, till vilket år och att du vill kombinera det med ishockey, så hjälper vi dig vidare.

  Här kan du läsa mer om gymnasievalet och hur du ansöker till oss!

  Behörighet/Urval:
  Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

  Har du frågor om ishockey på Hagströmska eller vill komma i kontakt med våra tränare är du välkommen att kontakta: ishockey@hagstromska.se

 • LIU står för Lokal idrottsutbildning och är för dig som vill läsa extra idrott som individuellt val. Om du vill söka LIU är det en ”vanlig antagningsprocess” via antagningskansliet på dina grundskolebetyg, och du behöver inte bli antagen genom ditt idrottsförbund.

Kontakt

Våra program

Vi har ett stort utbud av olika utbildningar och du kan kombinera din idrott med valfritt program.

Följ med oss i vardagen