Upptäck ditt framtidssäkra yrke i Dalarna – Välkommen till Hagströmska Gymnasiets yrkesprogram

Elev på anläggningsmaskinförare.

I hjärtat av Dalarna på Hagströmska Gymnasiet i Falun är vi stolta över att erbjuda fyra yrkesprogram som gör dig redo för arbetslivet direkt efter studenten. Här erbjuder vi unika miljöer med bland annat en fordonspark samt stor verkstad för både bygg och industri. Du som vill kan också kombinera ditt yrkesprogram med någon av våra idrotter.

Våra program inkluderar Barn- och fritidsprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet samt Industritekniska programmet – alla designade för att förbereda dig för framtiden.

Barn- och Fritidsprogrammet: Framtidens ledare

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Fritid och hälsa får eleverna de verktyg och den kunskap som krävs för att stödja och inspirera andra. Genom teoretisk undervisning och praktisk erfarenhet, både inom och utanför klassrummet, förbereder vi dig för en karriär inom pedagogik, socialt arbete eller idrottsledning.

Bygg- och Anläggningsprogrammet: Bygg din framtid

Med Dalarnas rika traditioner inom byggnadshantverk och arkitektur som grund, erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet en gedigen utbildning i byggteknik och design. Våra elever lär sig att förverkliga projekt från ritbordet till verkligheten, allt medan de håller idrottsliga mål i sikte. Välj mellan inriktningarna Husbyggnad och Anläggningsfordon.

Fordons- och Transportprogrammet: Sätt hjul på din karriär

Fordons- och transportprogrammet med inriktning Transport vid Hagströmska är till för dig som brinner för mekanik och transport. Programmet kombinerar teoretiska studier med praktiska moment i verkstaden, och förbereder eleverna för en karriär inom allt från fordonsmekanik till logistik och transport.

Industritekniska Programmet: Framtidens Tekniker

Industritekniska programmet ger eleverna de färdigheter och den tekniska kompetens som krävs för att lyckas i en allt mer teknikdriven industri. Med fokus på innovation och hållbarhet, står våra elever väl rustade för att möta morgondagens utmaningar inom tillverkningsindustrin. Välj mellan inriktningarna Svetsteknik och Produkt- och maskinteknik.

Hagströmska – Mer än bara en skola

På Hagströmska Gymnasiet är vi mer än bara en skola, vi är en gemenskap som tror på att balansen mellan idrott, utbildning och personlig utveckling är nyckeln till framgång. Våra moderna miljöer, engagerade lärare och tränare, samt vår unika inriktning gör oss till det självklara valet för dig som vill ha en yrkesförberedande gymnasietid!

Upptäck ditt framtida yrke med oss i Dalarna. Välkommen till Hagströmska Gymnasiet – där dina drömmar blir verklighet.

Om gymnasievalet i Dalarna

Vill du läsa mer om gymnasievalet i Dalarna kan du göra det på Dalarnas kommunförbund.