Mountainbike elever på Mallorca.

Cykelresa till Mallorca

Hagströmskas cyklister åkte på träningsläger till Mallorca i början av mars 2024. Det var både elever som åkte dit för landsvägscyklingen och mountainbike. Fokus under lägret var att få många lugna träningstimmar och en träningstävling på en bana som skapades under en tidigare resa.

Resan till Mallorca tog eleverna och tränarna till ett hotell i utkanten av Palma. Hotellet är anpassat för cykling med cykelrum, cykeltvättar och närhet till många fina vägar. Träningslägret var under 10 dagar och eleverna tog sig runt på många olika vägar och stigar runt om Palma.

– En och annan pizza under långa cykelturer slank ned i solskenet på små torg. Det var oftast bra väder med uppehåll, men ordentliga vindbyar, speciellt nere vid havet där vi bodde. Vi fick många fina timmar med MTB-cykling som vi inte varit bortskämda med hemma i Falun under den snöiga vintern, så det blev en pangstart på MTB-cykeln! Mallorca är otroligt fint även för stigcykling, inte bara landsvägscykling som det är mest känt för, berättar MTB-tränaren Erik.

Läs mer om Cykel på Hagströmska här.