logo

Triathlon

Välkommen att ansöka till ett av Sveriges mest moderna idrottsgymnasium. Gör som över 350st andra redan valt att göra, studera på en modern skola och kombinera det med elitidrott. Ta möjligheten att uppleva den fina och inspirerande träningsmiljö som finns i och kring Falun. Simning på Lugnets simanläggning, cykel på landsväg under vår, sommar och höst samt i Sveriges enda Velodrom under vintern. Här får du möjlighet att träna i samma miljö som de aktiva inom triathlonhögskolan Dala Sports Academy och många av landets bästa triathleter.

Hagströmska Gymnasiet – triathlon erbjuder träningar 4 gånger per vecka på skoltid. Tillsammans med våra meriterade och erfarna tränare som ger dig det senaste inom träningsmetoder och teknik ges du hos oss möjligheten att kombinera skola med en idrottskarriär.

 

Prova-på-dag
Om du är intresserad av våra tillval går det bra att komma på en prova-på-dag. Vi tar gärna emot planerade besök hos oss under en vanlig skoldag. Be din studie- och yrkesvägledare kontakta respektive tränare. Information om hur du söker till oss får du också av din studie- och yrkesvägledare.

 

Följ oss på Instagram @hagstromska_triathlon

För mer information, kontakta:

Våra tränare: triathlon@hagstromska.se

Ansvarig tränare: Annie Andersson, 073-3380813, annie.andersson@hagstromska.se

 

 

Ansökan till Hagströmska gymnasiet

Ansökan sker i två steg.

Till skolan ansöker du via Elevintagningen, Region Dalarna (www.regiondalarna.se). Här kan du som är folkbokförd i Dalarna och går i åk 9, göra din ansökan på webben.

Använd det användarnamn och lösenord som du får av din studievägledare. När du loggat in väljer du program och idrott. Har du inte fått några uppgifter, kontaktar du studievägledaren eller elevintagningen, intag@regiondalarna.se eller tel 023-77 70 30

Vill du ha ytterligare information om hur du går tillväga kan du tala med din studie- och yrkesvägledare eller kontakta oss på Hagströmska Gymnasiet

 

Behörighet/Urval
Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

 

Ansökan till triathlon-delen gör du via Triathlonförbundet.

 

Boende

Önskas boende så försöker Hagströmska gymnasiet hjälpa till att förmedla det till elever som går på triathlongymnasiet.
Vid frågor som rör boende vänligen kontakta Johan Carelle: 076-0171772

Program på Hagströmska