Simning på schemat

Hösten 2014 startade Hagströmska Gymnasiet – Simning i samarbete med Falu Simsällskap. Föreningen har funnits sedan 1910 och är Dalarnas största simförening. De engagerar runt 1000 barn och ungdomar per år i sin verksamhet och har verksamhet inom nybörjarverksamhet, tävlingsinriktad simning, tävlingsinriktad vattenpolo och träningsverksamhet. Simningen kommer bedrivas året runt i såväl inom- som utomhusbassängerna på Lugnet. Tillsammans med din simtränare utvecklar du en karriärsplan med tydliga mål som hjälper dig att ta ett nästa steg i din karriär. Ett tydligt ledord är; Simidrott för alla, från botten till toppen.

 

För mer information, kontakta:

Våra tränare: simning@hagstromska.se

Ansvarig tränare: Magnus Johansson, 073-536 39 18 magnus.johansson@hagstromska.se

 

Ansökan till Hagströmska gymnasiet

Ansökan sker i två steg.

Till skolan ansöker du via Elevintagningen, Region Dalarna (www.regiondalarna.se). Här kan du som är folkbokförd i Dalarna och går i åk 9, göra din ansökan på webben.

Använd det användarnamn och lösenord som du får av din studievägledare. När du loggat in väljer du program och idrott. Har du inte fått några uppgifter, kontaktar du studievägledaren eller elevintagningen, intag@regiondalarna.se eller tel 023-77 70 30

Vill du ha ytterligare information om hur du går tillväga kan du tala med din studie- och yrkesvägledare eller kontakta oss på Hagströmska Gymnasiet

Behörighet/Urval
Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

Till simdelen ansöker du via Svenska simförbundet senast 1:a december.

 

Boende

Önskas boende tillhandahåller Hagströmska gymnasiet detta till elever som går på simgymnasiet.
Vid frågor som rör boende vänligen kontakta Johan Carelle: 076-0171772

Program på Hagströmska