– Utvecklas som skidåkare i en miljö där många utav landets bästa uthållighetsidrottare bor och tränar!

Utvecklas som skidåkare i en miljö där många utav landets bästa uthållighetsidrottare bor och tränar!
Välkommen att ansöka till ett av Sveriges mest moderna längdskidgymnasium. Gör som över flera hundra andra idrottare redan valt att göra, studera på en modern skola och kombinera det med elitidrott. Ta möjligheten att uppleva den fina och inspirerande träningsmiljö som finns i och kring Falun. Vad sägs som intervaller i mördarbacken eller ett distanspass på VM-/världscupsbanorna uppe på Lugnet? Här får du möjlighet att träna i samma miljö som de aktiva inom Dala Sports Academy och många av landets bästa längdskidåkare. Falu kommun blev så sent som den 5 oktober 2015 utsedd till landets näst bästa elitidrottskommun.

Hagströmska Gymnasiet – längdskidor erbjuder träningar 4ggr per vecka på skoltid. Tillsammans med våra meriterade och erfarna tränare som ger dig det senaste inom träningsmetoder och teknik ges du hos oss möjligheten att kombinera skola med en idrottssatsning.

Prova-på-dag
Om du är intresserad av våra tillval går det bra att komma på en prova-på-dag. Vi tar gärna emot planerade besök hos oss under en vanlig skoldag. Ta kontakt med oss tränare så hittar vi en dag som passar. Information om hur du söker till oss får du också av din studie- och yrkesvägledare.

Ansökan till skidgymnasiet i Falun
Skolverket har fattat beslut om vilka skidgymnasier som blir certifierade som nationellt godkända idrottsutbildningar, NIU.

Skolverket har helt följt Svenska Skidförbundets förslag och gett oss NIU certifieringen inom både längdskidor och alpint.

Syftet med NIU är att ungdomar ska kunna kombinera elitinriktad idrottsträning med studier på gymnasienivå. Idrottsutbildningen ska ha en tydlig elitidrottskaraktär där målet är att uttagna elever på sikt ska kunna nå nationell elit (vilket inom längdskidor kan likställas med internationell elit).

Till intagningsnämnden på hemorten lämnar Du uppgift att Du önskar studera på annan ort. För att vara behörig ska Du dels uppfylla studievillkoren, dels ha goda förutsättningar för att nå elit i någon av våra NIU-grenar.

Bedömningen och antagningen av de sökande sker utifrån följande kriterier:
• Utvecklingsbarhet, målinriktning, ”tränings-/tävlingsintelligens” osv
• Uppnådda tävlingsresultat;
• Intryck av elevenkät, intervjuer från testträffar, sommarskidskolor osv
• Värdering av bedömningar från tränare och distriktsledare

Det är tränarna vid skid- och snowboardgymnasierna som föreslår vilka elever som skall antas. Det är Svenska Skidförbundet som officiellt fastställer antagningen och genom ett officiellt behörighetsintyg meddelar de sökande besked om antagning.

OBS: Du ska även ansöka till ett program på Hagströmska Gymnasiet separat

Boende
Flyttar du hit från annan ort och behöver boende, kontakta boendeansvarige på boende@hagstromska.se

Tränare längdskidor
Emma Eriksson

– Huvudansvarig tränare längdskidor
– Ansvarig för träningsupplägg och träningsuppföljning.
– Ansvarig för läger- och tävlingsplanering.
– Regelbundet rapportera genomförd och planerad verksamhet till verksamhetsledare.

emma.eriksson@hagstromska.se
070-518 28 82

Program på Hagströmska