logo

E-sport

Utbildningen inom E-sport på Hagströmska Gymnasiet är uppbyggd på tre ben. Fysisk träning, mental träning & teori samt Gaming – själva spelandet. Den fysiska träningen kommer Hagströmskas fystränare Angelica Bengtsson att ansvara för. Utöver sitt arbete på Hagströmska är Angelica en del av den svenska crossfiteliten och satsar på EM.

 

Samtliga idrottare kommer att få ett individanpassat fysupplägg. Några kan behöva mer styrka, andra mer kondition, för att möjliggöra optimal prestation inom e-sport. Den mentala träningen och spelteorin kommer befintliga tränare på Hagströmska att ansvara för tillsammans med gästföreläsare, en del av dessa kommer att vara internationella.

 

E-sport kommer även att samarbeta med andra idrotter. Till exempel kommer Hagströmskas fotbollstränare att föreläsa om spelteori och hur man kan omsätta fotboll på planen till fotboll på skärmen. Det sista benet är själva spelandet och detta kommer att ske på skoltid på olika plattformar och konsoler för största möjliga utveckling.

 

Esport kan kombineras med något av de åtta nationella gymnasieprogram som Hagströmska Gymnasiet erbjuder och vi erbjuder således en unik möjlighet för elever att kunna satsa på både sitt skolarbete och sin e-sport.

 

Prova-på-dag
Om du är intresserad av våra tillval går det bra att komma på en prova-på-dag. Vi tar gärna emot planerade besök hos oss under en vanlig skoldag. Be din studie- och yrkesvägledare kontakta respektive tränare. Information om hur du söker till oss får du också av din studie- och yrkesvägledare.

 

För mer information:

Kontakt till tränarna: esport@hagstromska.se

Rektor Sara Stengård, 076-6773370, sara.stengard@hagstromska.se

Program på Hagströmska