E-sport

Utbildningen inom Esport på Hagströmska Gymnasiet kommer vara uppbyggd på tre ben. Fysisk träning, mental träning och teori samt Gaming, vilket är själva spelandet. För den fysiska träningen kommer Hagströmskas fystränare Angelica Bengtsson att ansvara för. Utöver sitt arbete på Hagströmska är Angelica en del av den svenska crossfiteliten och satsar på EM. Samliga idrottare kommer att få ett individanpassat fysupplägg. Några kan behöva mer styrka, andra mer kondition för att möjliggöra optimal prestation inom esport. Den mentala träningen och spelteorin kommer befintliga tränare på Hagströmska att ansvara för tillsammans med gästföreläsare, en del av dessa kommer att vara internationella. Esport kommer samarbeta med andra idrotter, t.ex. kommer Hagströmskas fotbollstränare föreläsa om spelteori och hur man kan omsätta fotboll på planen till fotboll på skärmen. Det sista benet är själva spelandet och detta kommer att ske på skoltid och kommer att ske på olika plattformar och konsoler för att möjliggör största möjliga utveckling.

Esport kan kombineras med något av de åtta nationella program som Hagströmska Gymnasiet erbjuder och Hagströmska Gymnasiet erbjuder således en unik möjlighet för elever att kunna satsa på både sitt skolarbete och sin esport.

Prova-på-dag
Om du är intresserad av våra tillval går det bra att komma på en prova-på-dag. Vi tar gärna emot planerade besök hos oss under en vanlig skoldag. Be din studie- och yrkesvägledare kontakta respektive tränare. Information om hur du söker till oss får du också av din studie- och yrkesvägledare.

 

För mer information:

Kontakt till tränarna: esport@hagstromska.se

Rektor Sara Stengård, 076-6773370, sara.stengard@hagstromska.se

Program på Hagströmska