Hagströmska Gymnasiet

Ekonomiprogrammet - Ekonomi på Hagströmska

Inriktningen ekonomi passar dig som vill ha en bred utbildning och är intresserad av företagande. Programmen är högskoleförberedande och gör dig redo för högre studier på universitet och högskola.

 

Om inriktningen

Inriktningen Ekonomi ger dig kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Vi är dessutom certifierade för att diplomera gymnasieekonomer när du går inriktningen ekonomi. Som diplomerad gymnasieekonom kan du direkt efter studenten arbeta med ekonomi, exempelvis som redovisningsassistent.

 

Ung Företagsamhet

Som elev på ekonomiprogrammet får du under ditt sista år starta UF-företag. Här får du gå från idé till färdig produkt eller tjänst. Du får arbeta med hela processen vad gäller att starta och driva företag däribland marknadsföring, försäljning och redovisning. Det finns också flertalet tävlingar att delta i för den som vill.

 

Om Diplomerad Gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom Stiftelsen Företagsam – med representanter från högskola och näringsliv – bedömer och certifierar skolor utifrån en rad olika krav och kompetenser. Vår rätt att diplomera gymnasieekonomer är med andra ord en kvalitetssäkring för dig som student. Läs mer på Diplomerad Gymnasieekonom I framtiden kan du till exempel arbeta som och studera vidare till: Civilekonom, revisor, marknadsförare, controller, jurist/advokat, banktjänsteman, administratör och redovisningsassistent.

 

Följ oss gärna på instagram!

 

 

Ekonomi

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Sökkod

EKEKO

Idrotter på Hagströmska

Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Engelska 6100
Historia 1b100
Idrott och hälsa 1100
Matematik 1b100
Matematik 2b100
Naturkunskap 1b100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Samhällskunskap 2100
Svenska 1100
Svenska 2100
Svenska 3100
Programgemensamma ämnenPoäng
Företagsekonomi 1100
Psykologi 150
Privatjuridik100
Moderna språk100
InriktningskurserPoäng
Entreprenörskap och företagande100
Företagsekonomi 2100
Matematik 3b100
ProgramfördjupningPoäng
Marknadsföring100
Ledarskap och organisation100
Företagsekonomi - Specialisering100
Individuella valPoäng
Individuellt val100
Individuellt val100
GymnasiearbetePoäng
Gymnasiearbete100
Summa: 2500