Hagströmska Gymnasiet

Teknikprogrammet- Design och produktutveckling

Är du en nyfiken problemlösare? Vill du vara med och ta fram morgondagens produkter? Då ska du läsa Teknikprogrammet med inriktning Design och produktutveckling på Hagströmska Gymnasiet.

 

Om inriktningen

Teknikprogrammet riktar sig till dig som är intresserad av teknik och teknikutveckling. I utbildningen får du bland annat lära dig om designprocessen, om hur tekniken kan användas för att ta fram och utveckla nya produkter och hur produkter sedan marknadsförs. Du får också lära dig om teknikutvecklingen ur olika perspektiv. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Efter avslutad utbildning är du väl förberedd för vidare studier.

Utöver teknik är fysik, CAD (computer-aided design), design och konstruktion centrala ämnen inom programmet. Utifrån grunder i matematik och fysik får du jobba med konkreta exempel samt testa hur du jobbar från idé till prototyp med 3D skrivare. I fördjupningen mot produktionsteknik och produktionsdesign får du koppla det teoretiska med det praktiska och jobba med industriteknik i välutvecklade lokaler i Främby.

 

Ung företagsamhet

Som elev på teknikprogrammet får du under ditt sista år starta UF-företag. Här får du gå från idé till färdig produkt. Du får arbeta med hela processen vad gäller att starta och driva företag däribland framtagning av produkt, marknadsföring och försäljning. Det finns också flertalet tävlingar att delta i för den som vill.

 

Teknik som framtidsyrke

Hagströmska Gymnasiet erbjuder en utbildning som fokuserar på form och funktion ur kund-, marknads- och användar-perspektiv. Att satsa på design är viktigt för fortsatt utveckling inom svensk tillverkningsindustri. Allt fler företag inser vikten av design som konkurrensmedel. De måste ständigt ligga långt fram eller till och med steget före. En ständig utveckling av produkterna, både med tanke på form och funktion, kan vara direkt avgörande för företagens framtid.

 

Följ oss gärna på instagram!

 

Anmäl dig till Öppet hus

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden.

Sökkod

TEDES

Idrotter på Hagströmska

Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Engelska 6100
Historia 1a150
Idrott och hälsa 1100
Matematik 1c100
Matematik 2c100
Matematik 3c100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Svenska 1100
Svenska 2100
Svenska 3100
Programgemensamma ämnenPoäng
Fysik 1a150
Kemi 1100
Teknik 1150
InriktningskurserPoäng
Bild och form 1a150
CAD 150
Design 1100
Konstruktion 1100
ProgramfördjupningPoäng
Produktionsutrustning 1100
Produktutveckling 1100
Design 2 alt Matematik 4100
Entreprenörskap alt Fysisk 2100
Individuellt valPoäng
individuellt val 1100
individuellt val 2100
GymnasiearbetePoäng
Gymnasiearbete100
Summa: 2500