Hagströmska Gymnasiet i Uppsala byter namn i början av juli 2020 till Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala. Skolan har varit och kommer att fortsätta vara Uppsalas modeskola. I samband med namnbytet får skolan även en ny utbildning – samhällsprogrammet med inriktning mot kriminologi.

Om Drottning Blankas Gymnasieskola

Förändringen med att Hagströmska Uppsala byter namn innebär att skolan drivs vidare som en skola inom Drottning Blanka i samma lokaler och med befintlig personal. Målsättningen med förändringen är att skapa en stark utbildningsorganisation med gemensamma resurser och en tydlig inriktning. Till nästa läsår breddas även skolans utbud av program, då samhällsprogrammet med profilen kriminologi startar på skolan. 

Vi är glada över att Hagströmska Uppsala byter namn och ser många fördelar med att få bli en del av Drottning Blanka. Nu får vi möjlighet att samarbeta med de andra skolorna kring programutformning, kursutbud och pedagogisk utveckling. Det ser jag och mina kollegor fram emot väldigt mycket, säger Daniel Öberg, Rektor.   

Eleven i centrum, precis som på Hagströmska Gymnasiet Uppsala

Skolans verksamheten kommer att fortsätta precis som innan, fast under ny flagg och i ett sammanhang där skolan får ännu bättre förutsättningar att fortsätta utveckla undervisningen. På sikt kommer sammanslagningen ge ett positivt avtryck i klassrummen genom att skolan blir en del av en starkare verksamhet där det kollegiala samarbetet mellan lärarna utvidgas och fler valmöjligheter ges till eleverna.  

Skolchef Jens Levin ser många fördelar med de utvecklingsprojekt och samarbeten som skolan nu blir en del av: 

Vi är oerhört glada över att få inkludera skolan i Drottning Blanka-gruppen. Övergången känns väldigt naturlig då skolan tidigare arbetat nära Drottning Blanka inom AcadeMedia, säger Jens Levin.

Program på gymnasieskolan

Vi har följande program på skolan med stort utbud inom mode:

Estetiska programmet med inriktning Grafisk design och reklam

Estetiska programmet med inriktning Modedesign

Hantverksprogrammet med inriktning Modestylist

Hantverksprogrammet med inriktning Butiksstylist

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Kriminologi

Kontakta oss om du har frågor

Om du har frågor om skolan, namnbytet, något av våra program eller något annat är du varmt välkommen att kontakta Rektor Daniel Öberg:

daniel.oberg@hagstromska.se

0725-20 86 36