Digitalt öppet hus

Vi såg framemot att träffa dig nu till våren. Eftersom det just nu inte går att hälsa på oss, se våra lokaler och prova på hur det är att gå på skolan vill vi gärna träffa dig digitalt istället.

Den 15 april sände vi ett digitalt öppet hus via vår facebooksida, för att du som blivande elev skulle kunna få en bild av hur det är att gå på skolan. Du kan nu se sändningen i efterhand här.

Har du har frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på skolan kan du givetvis prata med oss direkt på telefon: 0726-00 67 93 eller mejla till: linkoping@hagstromska.se

Lämna ditt telefonnummer och mejladress här så får du påminnelser och information om vad som händer på skolan.

Längre på den här sidan hittar du information om gymnasievalet och om hur det är att gå på Hagströmska Gymnasiet Linköping.

Varmt välkommen att höra av dig!

Malin Samuelsson, rekor.

Digitalt öppet hus

Klicka på knappen nedan för att se vårt digitala öppet hus i efter hand.

Elevhistorier

De som bäst kan beskriva hur det är att gå på vår skola är så klart våra elever. Klicka på namnen nedan för att läsa om vad Othilia, Ida och Alexander tycker.


Om gymnasievalet

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Linköping.

Ansökningsperioden öppnar: 13 januari

Ansökningsperioden stänger: 15 februari

Preliminärt antagningsbesked: 15 april

Omvalsperioden börjar: 15 april

Omvalsperioden slutar: 3 maj

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 1 juli

Sista svarsdag: 21 juli

Reservantagning: 28 juli – 14 september

Snacka med SYV

Har du frågor om ditt gymnasieval? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal.


Tre tips när du pluggar hemifrån

Pluggar du hemifrån? Tre råd som kan hjälpa dig hålla motivationen på topp och underlätta pluggandet är:

1. Ta hand om dig själv
Det är viktigt att du sover ordentligt så att du är utvilad när du börjar plugga men också att du går upp som vanligt. Ta pauser och ät ordentligt så att du har kraft under hela dagen.

2. Behåll ambitionerna som du har
Även om du inte är i skolan eller på din APL-plats för tillfället är det viktigt att ha ambitionen kvar. För att börja med med pluggandet kan du tänka: att få bra betyg i matte är ett viktigt steg mot ditt drömjobb. Låt inte något stoppa dig från det och kom ihåg: snart är du tillbaka i skolan och på APL-platsen igen.

3. Ha kvar glöden för dina studier
Att hålla uppe engagemanget gör att du behåller intresset för studierna, även i längden. Ge även dig själv små utmaningar och belöningar i stunden, se till exempel studieuppgiften som en tävling mot dig själv för att behålla glöden!

Lycka till!