×
 

Hoppa till innehållet

Fotboll på Hagströmska gymnasiet

På Hagströmska Gymnasiet Fotboll får du som fotbollsspelande gymnasieelev möjlighet att kombinera alla program som erbjuds med fotbollsträning. Med hjälp av duktiga tränare kommer du få ett individualiserat träningsupplägg som kommer att utveckla dig taktiskt, tekniskt och fysiskt.

Utveckling och stöttning

Tillsammans med tränarna utvecklar du en plan med tydliga mål som hjälper dig att maximera din utveckling och prestation. Tränarna stöttar dig som elev i form av individanpassade upplägg där du själv får vara med och påverka. Du kommer även att utbildas i näringslära och träningslära. Tveka inte på att ta chansen att uppleva tre givande, utvecklande och roliga år hos oss.

Träningen

På Hagströmska utförs fotbollsträningen mellan april till oktober utomhus på Kopparvallens konstgräsplan. Resterande året sker träningen på Lugnet och på Avanti sports club där alla fotbollselever också har tillgång till gymträning året runt.

Som fotbollselev får du

 • Möjlighet att kombinera fotbollen med samtliga program
 • En individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar som utvärderas/omarbetas under din tid hos oss.
 • Träning utförd av kompetenta, erfarna och utbildade tränare upp till 9 timmar per vecka under skoltid.
 • Träningsmiljöer med hög standard och tillgång till gym året om.

Vem ska ansöka?

Tycker man fotboll är den roligaste idrotten och vill spela fotboll på idrottslektionerna ska man söka. Oavsett om man bara vill utvecklas inom fotbollen på sidan av andra mål eller om man är elitsatsande och vill bli proffs kan man gå på Hagströmska.

Info

 • Idrottsutbildning: LIU
 • Träning per vecka: 3-9h

Ansökan och vanliga frågor

Nedan kan du läsa om ansökan och vanliga frågor och svar om Fotboll på Hagströmska.

 • Det är många som varje år väljer att flytta till Falun för att börja på Hagströmska. Den möjligheten finns för dig som vill gå någon av våra idrottsutbildningar och inte bor i eller i närheten av Falun. Du kan läsa mer om elevboende och ansöka här.

 • Ansökan fungerar som en vanlig gymnasieansökan där du söker till skolan och det program som du är intresserad av. Beroende på vilken region du söker från kan det finnas möjlighet att fylla i att du också vill gå fotboll. Finns inte den möjligheten i din ansökan kan du maila till fotboll@hagstromska.se och meddela vilket program du sökt, till vilket år och att du vill kombinera det med fotboll, så hjälper vi dig vidare.

  Här kan du läsa mer om gymnasievalet och hur du ansöker till oss!

  Behörighet/Urval:
  Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

  För mer information kontaktar du: fotboll@hagstromska.se

 • LIU står för Lokal idrottsutbildning och är för dig som vill läsa extra idrott som individuellt val. Om du vill söka LIU är det en ”vanlig antagningsprocess” via antagningskansliet på dina grundskolebetyg, och du behöver inte bli antagen genom ditt idrottsförbund.

Kontakt

Våra program

Vi har ett stort utbud av olika utbildningar och du kan kombinera din idrott med valfritt program.

Följ med oss i vardagen