logo

VÄLKOMMEN HEM

Välkommen till Hagstömska Gymnasiet Falun!

 

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten eller vill byta till oss under sommaren. Vi förstår att du redan nu längtar efter information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar rektor Rickard Hedlund mer om vad som kommer att hända i augusti när vi drar igång. Men först lite mer om oss.

Att vi älskar sport här är ingen nyhet. Men visste du att det går runt 700 elever på skolan? Och det är inte alla som har idrott som del av sin utbildning. Vi erbjuder både högskoleförberedande och yrkesprogram på skolan och oavsett om du flyttar till oss från en annan del av landet för att utvecklas inom din idrott eller bor i närheten så är du lika välkommen och lika viktig.

Unik miljö och familjekänsla! Att du känner dig trygg hos oss och mår bra både fysiskt och psykiskt är en förutsättning för dina studier. Hagströmska är liksom mer än en skola, vi är mer än lärare, klasskompisar och tränare. Vi är ett lag. Vi finns här för att hjälpa dig få balans i livet och att utmana dig att nå längre både akademiskt, personligt och idrottsligt.

Via knappen nedan kan du läsa mer om våra gymnasieprogram:

VÅRA GYMNASIEPROGRAM
en kvinna

Skolstart 2021

Vad roligt att du vill börja hos oss – välkommen!

Att börja gymnasiet är en stor omställning och det är vårt jobb att se till att du känner dig trygg hos oss. Därför kommer första tiden på Hagströmska innehålla mycket sociala aktiviteter för att du ska lära känna dina nya klasskamrater, lärare och tränare.

 

Slutantagningen är klar den 1 juli och du får ditt besked via antagningswebben. Om ni har frågor kring er antagning så kan ni vända er till: antag@dalakf.se.

 

Din första vecka på Hagströmska:

Måndag den 16 augusti börjar vi en oförglömlig resa tillsammans! Under din första vecka hos oss kommer du att få vara med om att bland annat:

  • lära känna skolan, din klass och dina lärare
  • träffa dina tränare och elever från alla årskurser som har samma idrott som du
  • tillsammans med din klass ställas inför kluriga utmaningar och stationer på ”Gruvan runt”, en superrolig team-building dag för alla som börjar på Hagströmska
  • få en egen dator och lära känna skolans läroplattformar
  • träffa ledningsgruppen, elevhälsoteamet och skolans elevskyddsombud
  • lära dig mer om exempelvis trygghetsarbetet på Hagströmska

 

Vi vet att det är spännande och kanske lite läskigt att påbörja ett nytt kapitel i livet men du ska veta att du inte behöver vara orolig, vi finns här för att stötta dig och för att hjälpa dig att hitta balans både på fritiden och i skolan.

 

Vi ses snart, min dörr står alltid öppen om ni har frågor eller funderingar!

/TF Rektor, Rickard Hedlund

Vill du börja hos oss?

 

Är du intresserad av att börja hos oss i höst? Vi har fortfarande platser kvar på våra program och i våra idrottsgrupper. Ansöker gör du hos gymnasieantagningen via knappen här nedan. Om du vill läsa mer om hur antagningen fungerar i sommar kan du göra det på gymnasieantagningen. Till hösten tar vi som skola över antagningen.

Om du har några frågor kan du alltid mejla mig på: rickard.hedlund@hagstromska.se

 

Bild bakifrån på tre elever som springer på motionsband
Närbild på skidåkare som åker längdskidor
Bild på BMX cyklist i luften

Virtuell tur av våra lokaler

 

Vår skola finns på Gruvgatan 2 i Falun där vi just har renoverat stora delar av byggnaden. Det blev ett superlyft och vårt nya inredningskoncept ger både inspiration i studierna och bra platser att plugga och umgås på. Vi har även ett fik där vi bland annat erbjuder Starbucks-kaffe, i samma hus ligger även vår matsal där det serveras några olika rätter att välja på varje dag.

Vi har även separata lokaler för våra mer praktiska yrkesutbildningar för fordon, industri och bygg. Dessa lokaler är utformade för programmen, med de maskiner och annan utrustning som krävs för utbildningen.

För idrott har vi flera samarbeten med branschen och lokaler där du har möjlighet att träna för att uppnå din fulla potential.  Vi driver också Sveriges enda Velodrom för cykel.

Ta vår 3D-tour av våra lokaler genom att klicka på knappen nedan:

 

Vardag på Hagströmska

 

För att få ytterligare inblick i vardagen hos oss på Hagströmska kan du ta del av ett exempelschema som visar hur din skoldag kan komma att se ut. Om du har fler frågor kring skolan, elevhälsa, våra idrottsinriktningar eller vad som helst egentligen så tveka inte att kontakta oss.

Nyheter från oss

Se alla nyheter