Sara Stengård är ny rektor, och hon delar elevernas passion för sport.

Sara kommer ursprungligen från Hedemora där hon läste lärarutbildning på Linköpings Universitet, och blev då en utbildad grundskollärare. Sara arbetade som lärare fram till 2009 då hon fick sitt första skolledarjobb.

– Jag har arbetat som biträdande rektor på Internationella Engelska skolan i Gävle och fick därefter glädjen att som rektor starta Internationella Engelska skolan i Falun. De senaste fyra åren har jag arbetat som rektor på Göranssonska skolan, Sandvikens tekniska gymnasium och nu Hagströmska Gymnasiet Falun, berättar hon.

Sara sökte jobbet på Hagströmska Gymnasiet Falun eftersom samverkan mellan idrotten och föreningslivet. Hon tycker också att det är viktigt för eleverna att kunna förverkliga sin passion för sport samtidigt som studier. Hon är också intresserad av alla typer av sport.

– Att kunna hålla på med sin passion inom idrotten och samtidigt klara av skolan på ett tillfredsställande sätt är något som jag värnar och vill verka för, säger hon. Jag är sportintresserad generellt, men för min egen del är det löpning och längdskidåkning som gäller. Att titta på och följa är fotboll, ishockey och längdskidåkning det som intresserar mig mest.

Sara har stora förväntningar på sin roll som rektor på Hagströmska Gymnasiet Falun.

– Jag förväntar mig att lära mig massor och utvecklas som ledare och tillsammans med elever och personal utveckla skolan. Det ser jag fram emot!

En av de första sakerna Sara la märke till var den fantastiska stämningen på skolan.

– Stämningen på skolan är mycket god och mixen av olika typer av människor berikar kollegiet. Det är en engagerad och positiv grupp. Det faktum att eleverna kommer från flera delar av landet och förenas i sin klass och inom sin sport ger dem en speciell samhörighet, berättar hon.