Mattias Lövkvist läser Fordon och transport på Hagströmska Gymnasiet. Mattias och läraren Johanna Thörn var på plats på kvaltävlingen i Östersund i hopp om att kvala in till yrkes-SM. Mattias gjorde en fantastisk insats och kom tvåa.

Mattias berättar att han var nervös inför tävlingen.

– Jag lite nervös eftersom man inte fått veta vilka grenar det var man skulle göra och det var det som gjorde att man blev mest nervös för man kunde inte ställa in sig eller förbereda sig på tävlingen riktigt.

Johanna Thörn var på plats som stöd och Mattias tycker att han har varit bra förberedd.

– Jag har fått jättebra stöd av mina lärare innan tävlingen. De har stöttat mig riktigt bra speciellt av Johanna, berättar han.

Mattias förklarar att tävlingarna går ut på att göra flera olika grenar som speglar yrket och är ändå nöjd med sin placering.

–  Exempelvis manöverbanor med lastbil, manöverbana med truck, och ett teoriprov. Man började varje tävling med 25 poäng, och för varje misstag fick man minus poäng. Man kunde totalt få 150 poäng och jag fick ihop 124 och vinnaren 129, säger han.

Johanna berättar hur hon har stöttat Mattias som lärare, och hu

– Vi förberedde oss inget särskilt just på tävlingen. Då man inte får veta momenten i förväg så är det svårt. Men jag och min lärarekollega Mattias har lagt mycket tid på YKB studier under hela hösten med klassen. Sen har vi hunnit med mycket lärarledd körning då vi lyckades skjuta lite på APL perioden, berättar hon.