Vi på Hagströmska Gymnasiet Längdskidor bjuder nu in alla längdskidintresserade ungdomar födda 03-08 till en träningsdag och öppet hus.

När: Lördagen den 9:e oktober 2021.

Den 9:e oktober ges möjlighet för alla längdskidsintresserade ungdomar födda 03-08 att vara med på en träningsdag tillsammans med nuvarande elever på Hagströmska Gymnasiet. Under dagen kommer tränarna att vara med på passen. Ett mer detaljerat schema med tider och samlingsplats följer nedan. Det blir i år ett covid-19 anpassat upplägg som vi ser fram emot att genomföra. Givetvis är föräldrar välkomna att delta på träningarna.

Om skolan:

På Hagströmska gymnasiet i Falun möts du av en skola där idrott är viktigt och du ges optimala förutsättningar för att kunna kombinera en förstklassig gymnasieutbildning med din idrottssatsning. Hos oss har alla idrottselever schemalagd träning vid fyra tillfällen på dagtid i veckan. Våra erfarna tränare vet vad som krävs för att framgångsrikt kunna kombinera idrott med studier och de verkligen brinner för att hjälpa dig att utvecklas till en bättre
skidåkare.

Hagströmska Gymnasiet är en gymnasieskola som är belägen mitt i centrala Falun, där du som elev kan förena din idrott med samtliga program som skolan erbjuder. Längdskidor har funnits på skolan sedan 2011. Förutom längdskidor finns utövare i följande idrotter på skolan: Fotboll, Innebandy, Bandy, Triathlon, Cykel, Ishockey, Tennis, Alpint, Simning och Handboll, E-sport, PT-personlig träning, Individuella idrotter. Som idrottselev kan du kombinera din träning med studier på samtliga av skolans program.

Skolan har åtta stycken program:
– Bygg- och anläggningsprogrammet
– Ekonomiprogrammet
– Fordons- och transportprogrammet
– Industritekniska programmet
– Naturvetenskapliga programmet
– Samhällsvetenskapliga programmet
– Teknikprogrammet
– Barn- och fritidsprogrammet

Tidsschema den 9:e oktober:
09:45 Samling utanför entrén till Guide arena på Lugnet.
10:00 Träningspass 1. Stavgångsintervaller i Mördarbacken. (Utrustning: löparskor och stavar. Gärna samma längd på stavarna som vid klassisk skidåkning).
12:00 Lunch på egen hand.
13:00 Tränarna finns på plats på Lugnet för att ha en information om och svara på frågor om verksamheten. Detta sker utomhus.
14:00 Träningspass 2. Distans rullskidor klassiskt på nya rullskidbanan. (Utrustning: klassisk rullskidsutrustning, hjälm och reflexväst.)
15:30 Dagen avslutas.

Övrigt: Givetvis finns möjlighet till omklädning och dusch i samband med träningarna.

Ta med följande utrustning: Träningsutrustning rullskidor klassiskt + stavar, hjälm, reflexväst stavgångsstavar och löparskor

Kontakt och anmälan sker till huvudtränare Emma Eriksson: emma.eriksson@hagstromska.se alt. 070-5182882. Ange namn, födelseår, klubb och kontaktuppgifter vid er anmälan.

Vi vill ha din anmälan senast måndag 4 oktober!

Varmt välkommen hälsar vi på Hagströmska Gymnasiet Längdskidor!