Nu öppnar vi upp dörrarna för dig, kom och provcykla med oss!

Under denna dag kommer du att ha möjlighet att besöka den fantastiska cykelmiljö som Hagströmska Gymnasiet verkar i. Här i Falun möts du av en skola där idrott är viktigt och du ges optimala förutsättningar för att kunna kombinera en förstklassig gymnasieutbildning med din idrottssatsning. Du kommer att ha schemalagd träning på dagtid och våra professionella tränare vet vad som krävs för att framgångsrikt kunna kombinera idrott med studier och de brinner för att hjälpa dig att utvecklas vidare inom din gren.

Hagströmska gymnasiet är en gymnasieskola som är belägen mitt i centrala Falun, där du som elev kan kombinera din idrott med samtliga program som skolan erbjuder. Mer information om skolan finns här på vår webb.

Boende
Vi tar emot elever från hela Sverige och vi erbjuder boende i studentlägenheter i Falun. Studenterna bor i centralt belägna lägenheter med närhet till både träning och skola. Det vi erbjuder är större lägenheter (3or och 4or) som delas av flera elever.

Praktisk information
Dagen börjar kl 8.30 och avrundas kl 17.00. Vi börjar med ett träningstillfälle där du kommer att få möjligheten att visa dina fysiska och tekniska förmågor där vi bedömer din nuvarande kapacitet. Efter träningen bjuds alla deltagande elever på lunch följt av presentationer av både skolan i allmänhet och cykel som specialidrott, denna information vänder sig till både vårdnadshavare och elev. Vi avslutar dagen med individuella samtal där ni har möjlighet att ställa de frågor du kan tänkas ha. Schema för dagen kommer att skickas ut efter sista anmälningsdag, då vi vet hur många deltagare vi totalt blir.

COVID-19 anpassningar
På grund av rådande världsläge så ber vi er att högst en vårdnadshavare per elev följer med till Falun.

Träning/utrustning/klädsel
Ta med din grenspecifika cykel, samt den utrustning som krävs för att genomföra grenspecifik träning. Oavsett gren, så ta med de kläder som du brukar cykla i. Tänk på att det kan vara betydligt svalare denna årstid.

Anmälan
Sker senast den 16:e oktober till berörd tränare. Om ni inte har möjlighet att komma finns det möjlighet att besöka oss senare. Kontakta i så fall berörd tränare.

I anmälan vill vi ha följande information:
• Namn • Födelseår • Adress • Telefonnummer • Gren • Specialkost

Kontakta våra tränare:

Landsväg och Velodrom
Peter Vingstedt – peter.vingstedt@hagstromska.se

Mountainbike och Cykelkross
Marcus Johansson – marcus.johansson@hagstromska.se

4X, Enduro, DH, BMX och Slope
Felix Backman – felix.beckeman@hagstromska.se