Ansökan fungerar som en vanlig gymnasieansökan där du söker till skolan och det program som du är intresserad av. Beroende på vilken region du söker från kan det finnas möjlighet att fylla i att du också vill gå tennis. Finns inte den möjligheten i din ansökan kan du maila till tennis@hagstromska.se och meddela vilket program du sökt, till vilket år och att du vill kombinera det med tennis, så hjälper vi dig vidare.

Här kan du läsa mer om gymnasievalet och hur du ansöker till oss!

 

Behörighet/Urval

Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

 

Flytta till Falun?

På Hagströmska samlas idrottare från hela landet. Här kan du läsa mer om flytt och boende.

 

Kontakt

Har du frågor om Tennis på Hagströmska eller antagningen är du välkommen att kontakta våra tränare genom att maila till:  tennis@hagstromska.se

 

Våra tränare

Mattias Pennonen

Verksam inom Falu TK sedan 2002, har en tidigare elitsatsning bakom sig och var som bäst rankad 687 i singel och 587 i dubbel.

Har gått Sports Management programmet samt kurserna inom idrottsfysiologi inriktning tennis. Är verksamhetsansvarig i klubben sedan 2005. Har tidigare arbetat som tränare i Vetlanda tennisgymnasium och tyska ZellA.H.

Representerade Sverige i H35 VM 2009.

 

Toni Gustavsson

Har varit i Falu TK sedan 2001, är nu huvudtränare tillsammans med Mattias.

Är coach för rullstolslandslaget och personligtränare för Stefan Olsson som är fyra i världen.

Blev utsedd till årets tränare inom Svensk tennis 2008. 2011 fick han pris av International Wheelchair Tennis Association (IWTA) efter ha coachat det svenska laget till sin andra titel i World Team Cup på tre år.

 

Du som är intresserad av Hagströmska är också varmt välkommen att besöka oss som elev för en dag. Boka in dig här.