Utvecklas i din idrott oavsett idrott!

Hagströmska gymnasiet – Individuell idrott är det perfekta valet för dig som vill ha möjlighet att utvecklas i din idrott oavsett vilken idrott det är. Hos oss får du fyra tillfällen per vecka till din idrott där du tillsammans med våra fystränare lägga upp en personlig tränings- och utvecklingsplan för hur vi ska utveckla dig som utövare fysisk. Detta gör vi i samråd min dina ev. tränare i den idrottsförening du tränar och tävlar i.

 

Som elev på individuell idrott får du mycket frihet under ansvar och är med och påverkar hur du vill använda de fyra tillfällena vi erbjuder per vecka. Du kan t.ex. välja att använda två tillfällen för att köra fysträning och två tillfällen för att träna din idrott.

Vi på Hagströmska gymnasiet Individuell idrott utgår alltid från dig som elev, hur du vill att din idrott ska se ut och din ambitionsnivå.

Vi kan lova dig tre utvecklande år både som elev och idrottare

Som elev på individuell idrott får du:

  • Gymkort på Actic
  • Personligt utformad träningsplan för din idrott
  • Träning tillsammans med kompetent och välutbildade tränare
  • Möjlighet att utvecklas i din idrott på skoltid

För mer information kontakta:

Tränarna på Individuell idrott
individuella@hagstromska.se

Rektor
Sara Stengård, 076-6773370sara.stengard@hagstromska.se

Prova-på-dag
Om du är intresserad av våra tillval går det bra att komma på en prova-på-dag. Vi tar gärna emot planerade besök hos oss under en vanlig skoldag. Be din studie- och yrkesvägledare kontakta respektive tränare. Information om hur du söker till oss får du också av din studie- och yrkesvägledare.

Hur ansöker jag till Hagströmska Gymnasiet?

Vi ska hänvisar till Gymnasieantagningen, Dalarnas Kommunförbund via denna länken:http://dalarnaskommunforbund.se/dk/elevantagningen/

Om du du är ute efter statistik kring antagningen finns via länken nedan. Vår skolkod är 2008

http://dalarnaskommunforbund.se/dk/elevantagningen/anvisningar/statistik/

Vill du ha ytterligare information om hur du går tillväga kan du tala med din studie- och yrkesvägledare eller kontakta oss på Hagströmska Gymnasiet.

Behörighet/Urval
Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

 

Boende

Önskas boende tillhandahåller Hagströmska gymnasiet detta till elever som går vid skidgymnasiet.
Vid frågor som rör boende vänligen kontakta Johan Carelle: 076-0171772

Program på Hagströmska