Hagströmska Gymnasiet

För SYV

Hej SYV! 👋

Vad kul att du vill veta mer om oss! Vi erbjuder 13 idrottsprofiler som kan kombineras med samtliga av våra 11 programinriktningar, både yrkes- och högskoleförberedande. Hos oss får eleverna chansen att fokusera på sin idrott samtidigt som de får en gedigen gymnasieutbildning, oavsett om man vill elitsatsa eller bara lägga mer tid på sin hobby. På denna sidan har vi samlat bra-att-ha-information för dig som arbetar som studie- och yrkesvägledare.

 

 

/ Christer Persson, Rektor

Vanliga frågor

Hur ser schemat ut?

Schemat varierar beroende på vilket program du läser, men generellt börjar skoldagen vid 08.30. Träningstiderna ligger alltid måndag och fredag eftermiddag samt tisdag och torsdag morgon.

 

Har skolan en egen matsal?

Ja, vi har en egen matsal som serverar hemlagad lunch varje dag. Vi vet att man behöver bra mat för att kunna prestera inom sin idrott och därför lägger vid stor vikt vid att våra elever ska ha tillgång till god och näringsrik mat.

 

Finns det studiehjälp?

Skolan erbjuder pluggstugor vid flera tillfällen varje vecka, där man kan få extra hjälp med sina studier.

 

Ordnar skolan boende om eleven behöver flytta till Falun?

Skolan hjälper till med boende för alla som behöver. För frågor och intresseanmälan kontaktar man skolans boendeansvarig Johan Carelle på 076-0171772 eller johan.carelle@hagstromska.se. Via knappen nedan kan man läsa intervjun med Johan om hur våra elevboenden fungerar.

 

Får man körkort av skolan?

Som elev på Fordon- och transportprogrammet ges man möjlighet att ta körkort för flera behörigheter.

———————————————————————————————————————–

Våra program

Se alla nyheter