Hagströmska Gymnasiet

Elevhistoria: Alexander Hjelm

Jag heter Alexander Hjelm och jag fyller 17 i år och jag på Hagströmska gymnasiet i Linköping på bygg och anläggningsprogrammet. Jag går i 1:an nu och börjar 2:an till hösten.

Jag vill ju bli en anläggningsförare och jag känner lite folk som går på skolan så det är genom dom som jag valde skolan. Programmet passar mig eftersom att jag har alltid gillat maskiner och sen är både min farfar och pappa grävmaskinister. 

Det vi läser nu i 1:an är först och främst bygg eftersom att vi går första året. Vi arbetar med att bygga saker som utekök och grejer. Men jag har praktik två dagar i veckan och är i Styvinge ibland. Vi har haft lite teoretiska grejer men det är mest praktiskt som vi arbetar. Jag gillar lärarna på skolan för jag får den hjälp jag behöver och stöd. Klassen gillar jag med för vi är en lite klass och det gillar jag med för att det blir bra arbetsro och vi kommer bra överens.

Jag bor i Åtvidaberg men bor deltid i Linköping för att slippa pendla och det är bra så slipper man gå upp tidigt på morgonen och åka buss.Vänner har jag skaffat på skolan och det är bra vänner som jag har kul med. På fritiden brukar jag vara i garaget hemma och meka med folkrace bilar. 

Mitt drömjobb är att vara grävmaskinist. Efter studenten så finns det jobbmöjligheter direkt.

Jag tror att jag inte kommer plugga vidare för jag är inte mycket för teoretiska saker. 

Det roligaste är när jag får köra grävmaskin. Det bästa minnet är nog när vi var på mantorp park och kollade på fina lastbilar. 

Det bästa med APL är att lära sig hur arbetslivet är och bli förberedd på arbetslivet.

Det jag får göra på APL är att jag får köra maskin ibland och vara markarbetare lägga rör osv. Skulle rekommendera skolan till andra som gillar mindre skolor med bra arbetsro och som vill bli anläggare.

Alexander Hjelm, elev på Hagströmska Gymnasiet Linköping