Hagströmska Gymnasiet samlar kunniga och erfarna lärare som säkerställer en hög kvalité på undervisningen. Här får du en verklighetsförankrad utbildning i nära samarbete med yrkeslivet. För oss är det viktigt med glädje i skolan, både vad gäller utbildningarna och skolmiljön. Det är lättare att lära sig om man har kul och därför är det viktigt med en stimulerande miljö som bidrar till ökad inspiration och motivation.

VI SOM JOBBAR HÄR NU:
förnamn.efternamn@hagstromska.se

Sjukanmälan: 072-520 72 35


Skolledning


Anne-Kristine Juhlén, Rektor

072-520 86 36


Expedition

Malin Benitez

Malin Benitez, Administratör
072-520 72 35

Malin Benitez har arbetat på Hagströmska gymnasiet sen 2010 och har innan dess drivit egen företagsverksamhet inom inredning och homestylingbranschen. Malin är vid sidan av arbetet på Hagströmska gymnasiet också spinninginstruktör på Actic sedan många år tillbaka.


Lärare

Matilda Lindberg, Engelska


Christian Brandt, Modedesign, entreprenörskap
072-711 57 40

Christian Brandt är legitimerad lärare, modedesigner och ekonom. Han har en lärarexamen i design och företagsekonomi från Linköpings universitet, en fil. kand. från programmet Ekonomi, teknik och design på Södertörns Högskola och en Bachelor of Design-examen från Utrecht School of the Arts i Nederländerna. Förutom sitt arbete på Hagströmska Gymnasiet föreläser han i modehistoria på Södertörns Högskola, i materiallära samt modeorientering på Modeskolan STHLM och han arbetar även på Tillskärarakademin i Stockholm. Christian har flerårig erfarenhet som designer och konsult inom modebranschen.


Ellen

Ellen Persson, Historia
072-520 73 20


/srv/www.hagstromska.se/htdocs/wp content/uploads/2013/10/HagstromskaGymnasietUppsala Matilda

Matilda Wennqvist, Makeupartist
072-520 73 56

Matilda Wennqvist är utbildad och diplomerad internationell makeupartist inom skönhetsmakeup vid International Make Up Center. Hon är sedan vidareutbildad inom karaktärsmakeup vid International Make Up Center år 2005. Efter avslutad utbildning startade hon eget företag och arbetade som frilansande makeupartist. Matilda har även arbetat på Make Up Stores flaggbutik i Stockholm samt Uppsala, där hon även hållit kurser privat och i grupp inom makeup.


/srv/www.hagstromska.se/htdocs/wp content/uploads/2013/10/HagstromskaGymnasietUppsala Paula

Paula Aguilera, Föräldraledig
072-520 74 16

Paula Aguilera är utbildad stylist vid Helen Falks stylistutbildning. Hon vidareutbildade sig på Lilla modelinjen vid Stockholms Tillskärarakademin samt vid IED i Madrid där hon läste modekommunikation. Paula har flerårig yrkeserfarenhet som frilansstylist och dekoratör. Hon har arbetat för diverse TV-produktionsbolag som Baluba AB, Strix televison AB, Jarowskij AB och Mastiff AB. Paula har även gedigen erfarenhet av redaktionellt arbete tillsammans med olika presskontor/showrooms samt av modevisningar för kläddesigners som t.ex. Filippa K, Altewai Saome, Tiger of Sweden och Local firm under Mercedes Benz Fashion Week i Stockholm.


Jinhua Jonsson (kopia)

Jinhua Jonsson, Idrott


BILD SAKNAS

Lovisa Höglin, Föräldraledig


Tomas Marandi-Roos, Svenska

Staffan Wallin, Matematik och naturkunskap

Staffan Wallin är lärare i matematik och naturkunskap. Han har läst fysik på KTH och kemi på Uppsala universitet.

Lina Beräng, Religionskunskap och samhällskunska)

Lina Bernäng är legitimerad lärare och undervisar i religionskunskap och samhällskunskap. Hon är utbildad vid Karlstads universitet samt Institut Barcelona d´Estudis Internacionals i Barcelona, Spanien. Lina har även studerat i Varanasi, Indien samt arbetat som reseledare i norra Indien och Nepal.


Helena Haglöf, Estetiska ämnen


Eva-Lill Åkerlind, Hantverksämnen

Eva-Lill är en erfaren, legitimerad lärare med examen från Stockholms universitet. Hon har även vidareutbildat sig till Hälsopedagog.

Tidigare har hon arbetat som Frisörtekniker för ett av världens största hårföretag. Där jobbade hon bland annat med att sätta upp Hårshower och presentera det senaste modet, främst i Sverige men även utomlands.

Hon har även drivit en egen skönhetssalong i Uppsala med flera anställda.

Eva-Lill har parallellt med sina uppdrag arbetat som lärare under många år och brinner för skolutvecklingsfrågor.


BILD SAKNAS

Aders Gustavson, SYV

Yasmine Zahar, Hår, makeup och kläder

0725207846

Yasmine är utbildad och diplomerad makeup-artist inom skönhetsmakeup på International Make Up Center. Hon har sedan dess startat eget företag och frilansat som makeup-artist/hårstylist/stylist inom mode, reklam och bröllopstyling. Hon har även jobbat som artist för Lancome och Mac Cosmetics.  Sedan har hon vidareutbildat sig på Stockholms Tillskärarakademi, där studerade hon mönsterkonstruktion, sömnad och design.


Elevhälsa

Soile Tinglöf, Skolsköterska.

Skolläkare och skolpsykolog kontaktas genom skolsköterskan.

Ingrid Sjölander, kurator

Pernilla Fritz, skolläkare


Ingrid Dahlberg Nylund

Ingrid Dahlberg Nylund, specialpedagog

Skolvärd

Malin Carlsson, beteendevetare