Snabbfakta

Skolan startade: 2009
Antal elever: 100 st
Lärare: 10 st
Övrig personal: rektor, kurator, speciallärare, skolpsykolog, skolsköterska, skolläkare, studievägledare och administratör.

Verksamheten på Hagströmska Gymnasiet präglas av utmaning, mod och framåtanda. Eleverna inspireras att våga tänka nytt och annorlunda för att kunna ta spets i utvecklingen.

Busskort

Den som har minst 6 km från folkbokföringsadressen till skolans adress erhåller busskort från Uppsala kommun.

Datorer

Alla elever får låna en egen bärbar dator under sin tid på Hagströmska Gymnasiet.

Idrottshall

Undervisning i Idrott och hälsa bedrivs på olika platser, bland annat på närliggande gym, på Studenternas idrottsplats och på badhus.

Lunch

Vi har samarbete med Edenred elevkort vilket innebär att eleverna har ett antal restauranger i Uppsala att välja mellan. Lunch serveras mellan 10.30-14.00, vardagar, när eleven är närvarande på skolan. http://www.elevkortet.se/

Pedagogisk profil

Projekt
På Hagströmska Gymnasiet arbetar eleverna ofta i projekt. Det betyder att det vanliga schemat bryts och lärarna har planerat en stor fri uppgift som sträcker sig över en längre tid och där flera ämnen är med. Det gör vi för att du som elev ska få en större förståelse för att du i ditt framtida yrke kommer att ha nytta av t ex matematik och svenska samt att det blir roligare och därmed lättare.

Långa lektioner
När du börjar på Hagströmska Gymnasiet kommer du märka att lektionerna är längre än vad du kanske är van vid. Ofta är en lektion ca 3 timmar. Till en början kan det kännas länge, men syftet är att du som elev ska kunna fördjupa dig i ämnet och inte behöva stressa från lektion til lektion plus att det är mer likt ett riktigt arbete. Givetvis ingår det raster i dessa långa lektioner!

Sjukanmälan

Sjukanmälan görs på telefonnummer 0725207235