OM SKOLAN

Hagströmska Gymnasiet – här får du en värdefull tid!

Hagströmska Gymnasiet är en skola där du som elev ställs i centrum. Här får du möjlighet till en verklighetsförankrad utbildning. Utbildningen ger dig en bra grund för framtiden. Vi samlar kunniga och erfarna lärare inom varje program som säkerställer en hög nivå på utbildningarna. Här får du en verklighetsförankrad utbildning som ger en bra grund för framtiden. Vi utgår från ett projektorienterat lärande som är ämnesövergripande. Det innebär att vi drar nytta av varandras kunskaper genom att väva samman karaktärsämnen med gymnasiegemensamma ämnen.

Vi arbetar för att du ska få en värdefull tid på gymnasiet, men även efter dina studier i till exempel arbetslivet eller i vidare studier. Skolan är belägen på Gamla Tanneforsvägen 17 A. (Se karta). Vi håller till högst upp i huset med vacker utsikt över Linköping. För att ta dig hit med buss går du på busslinje 16 från resecentrum. (Se tidtabell). Hagströmska Gymnasiet är en av Linköpings mindre friskolor, detta läsår 2015/2016  har vi cirka 80 elever. Vill du känna dig som en i gemenskapen – sök gärna till oss!

Våra utbildningar fokuserar på individen vilket gör att du har möjlighet att påverka arbetsformerna och hur du vill redovisa kunskaperna – allt i samråd med våra lärare naturligtvis. På Hagströmska Gymnasiet är det eleverna och utbildningarna som står i centrum.

NYHETER

Utspring för avgångsklasserna
| |

Fredagen den 10 juni kommer det att vara utspring  för avgångsklasserna. Skolan serverar frukost på skolan från 08:30 och fram till 11:00. Utspringet kommer att äga rum klockan 11:00 vid entrén till skolan.... Läs mer...

Skolavslutning för avgångsklasserna
| |

Torsdagen den 9 juni klockan 14:00 har vi studentmiddag  för avgångsklasserna. Vi kommer att vara på Matverkstaden där det bjuds på god mat , underhållning och andra trevliga händelser under eftermiddagen.     Läs mer...