HagstromskaGymnasiet_Transport_003

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet är utbildningen för dig som har ett intresse för fordon och vill komma ut i arbetslivet direkt efter examen. Branschen är i ett stort behov av utbildad arbetskraft och dina chanser till arbete är mycket stora. I utbildningen ingår Arbetsplatsförlagd utbildning, APL, där du får använda och utveckla dina kunskaper i praktiken på ett företag i branschen. Utbildningen varierar mellan teori och praktik, oavsett vilken av inriktningarna du väljer.

Inriktning Transport

En yrkesförarutbildning för dig som vill arbeta inom godstransport i framtiden. Du kommer att få kunskaper kring trafikkunskap, transportsystem och logistik. Du erbjuds möjligheten att ta körkortsbehörighet till personbil samt lastbil med släp.

Kvalificerade yrkesförare efterfrågas av företag över hela landet. Vi ser till att ge dig en utbildning så att du blir attraktiv på arbetsmarknaden.

Fordons- och transportprogrammet ger dig behörighet till yrkeshögskolestudier. Genom att läsa in tre kurser så får du också allmänbehörighet till högskolan.

I framtiden kan du bland annat arbeta som:
Distributions-, fjärrbils- specialtransport-, tankbils, flyttbils-, kranbilsförare eller studera vidare på högskolan.

Följ oss på instagram @hagstromska_FT