HagstromskaGymnasiet_Teknik_003

Teknikprogrammet

Inriktning Design och produktutveckling

Är du en nyfiken problemlösare? Vill du vara med och ta fram morgondagens produkter? Då skall du läsa Teknikprogrammet på Hagströmska Gymnasiet.

Teknikprogrammet riktar sig till dig som är intresserad av teknik och teknikutveckling. I utbildningen får du bland annat lära dig om designprocessen, om hur tekniken kan användas för att ta fram och utveckla nya produkter och hur produkter sedan marknadsförs. Du får också lära dig om teknikutvecklingen ur olika perspektiv. Utöver teknik är fysik, CAD, design och konstruktion centrala ämnen inom programmet. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Efter avslutad utbildning är du väl förberedd för vidare studier, vare sig du vill bli civilingenjör eller väljer ett annat mål.

Teknik som framtidsyrke
Hagströmska Gymnasiet erbjuder en utbildning som fokuserar på form och funktion ur kund-, marknads- och användar-perspektiv. Att satsa på design är viktigt för fortsatt utveckling inom svensk tillverkningsindustri. Allt fler företag inser vikten av design som konkurrensmedel. De måste ständigt ligga långt fram eller till och med steget före. En ständig utveckling av produkterna, både med tanke på form och funktion, kan vara direkt avgörande för företagens framtid.

 

Vi skickar gärna en programplan till er. Kontakta oss med detta formulär.
[contact-form-7 id=”1385″ title=”PROGRAMPLAN”]