Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskap och beteendevetenskap (Högskoleförberedande)

Hagstromska_samhalle

Program till dig som är  intresserad av att diskutera lösningar på olika samhällsproblem, förstå människor och internationella relationer.

Samhällsvetenskapsprogrammet är en mycket bred utbildning som öppnar många dörrar och valmöjligheter till vidare högskolestudier. Utbildningen utvecklar dina kunskaper om att tolka, förstå och förklara samhällsförhållandena i Sverige och globalt, om samspelet mellan individ och samhälle samt om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum. I denna utbildning ges du möjlighet att utveckla ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt.

Samhällsvetenskapsprogrammet på Hagströmska gymnasiet arbetar utifrån ledorden mänskliga rättigheter, internationalisering och integration.

Inriktningen Samhällsvetenskap är för dig som är intresserad av att lära dig mera om olika samhällsstrukturer och olika livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå. Inriktningen lär dig hur man tolkar och förklarar olika företeelser och sammanhang i samhället.

Inriktningen Beteendevetenskap är för dig som är intresserad av mänskligt beteende och psykologi. Inriktningen lär dig vad som formar och påverkar oss människor och hur människor socialiseras i olika grupper. Inom beteendevetenskapen lär du dig att jämföra och diskutera människors livsvillkor utifrån olika perspektiv och teorier.

I framtiden kan du till exempel studera vidare till och arbeta som: journalist, samhällsvetare, lärare, statsvetare, polis, socionom och psykolog.

 

Vi skickar gärna en programplan till er. Kontakta oss med detta formulär.
[contact-form-7 id=”1385″ title=”PROGRAMPLAN”]

 

Följ oss på instagram @hagstromska_SA