HagstromskaEstet

Estetiska programmet – Bild och form

Är du intresserad av modedesign & textil eller kommunikativ design och vill
få en bred högskoleförberedande utbildning? – Sök vårt estetiska program!
Vi erbjuder dig ett program där du får använda din egen kreativitet och utveckla ditt konstnärliga uttryck. Du kommer att möta olika tekniker, traditioner och stilar inom den profil du väljer. Du ges möjlighet att utveckla förmågan att kommunicera tankar och idéer med estetiska uttrycksmedel såväl individuellt som i samverkan med andra.

Inom vårt estetiska program erbjuder vi två profiler.

Profilen Modedesign är för dig som har ett estetiskt intresse, gillar formgivning samt design och vill lära dig mera om färg och form. Under utbildningen arbetar du med hela processen från idé till färdig produkt. Du kommer att få möjligheten att själv skapa och producera modevisningar. Utbildningen ger en bra grund för dig som vill läsa vidare inom modedesign men samtidigt få en bred behörighet till vidare högskolestudier inom andra områden.

I framtiden kan du studera vidare till och arbeta som: modedesigner, modestylist, inköpare, marknadsförare och andra yrken som kräver högskoleutbildning.

Profilen Digital kommunikation är för dig som har ett estetiskt intresse och som vill lära dig mer om hur man kommunicerar via traditionell och digital bilddesign. Du får möjligheten att arbetar kreativt och innovativt med fotografering och digital bildbehandling. Under din utbildning hos oss skapar du din egen portfolio som du kan använda dig av när du söker framtida utbildningar eller arbete. Utbildningen ger en bra grund för dig som vill läsa vidare inom visuell kommunikation och design men samtidigt få en bred behörighet till vidare högskolestudier inom andra områden.

I framtiden kan du studera vidare till och arbeta som: artdirector, designer, illustratör och andra yrken som kräver högskoleutbildning.

 

Vi skickar gärna en programplan till er. Kontakta oss med detta formulär.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

 

Följ oss på instagram @hagstromska_ES