Bygg- och anläggningsprogrammet

Vårt bygg- och anläggningsprogram har tre inriktningar

Husbyggnad

Byggbranschen är i behov av kunniga medarbetare. Inom inriktningen husbyggnad får du kunskaper om nytillverkning, renovering och ombyggnad av bostäder och lokaler. I utbildningen ingår att du ska göra praktik och vara knuten till ett företag så att du kan använda de kunskaper du har fått i skolan även i ”verkligheten” utanför skolan.

Exempel på yrken:
Träarbetare, Golvläggare, Betongarbetare, Murare m.m.

Måleri

Att vara målare är så mycket mer än att måla ytor. En målare arbetar också med att tapetsera och färgsätta bostäder och lokaler både in- och utvändigt. På programmet får du kunskaper om ny- och ommålning av invändiga och utvändiga ytor samt väggbeklädning och färgers estetiska och skyddande funktion.

Exempel på yrken:
Byggnadsmålare m.m.

Anläggningsmaskinförare

Många av dagens maskinförare har pensionsåldern inom räckhåll, vilket innebär goda utsikter för en ny generation. Samtidigt väntas byggandet av vägar och bostäder öka i takt med att samhället utvecklas. Byggprogrammet med inriktning anläggningsförare innebär en praktisk utbildning med fokus på det verkliga arbetet som maskinförare. Du får lära dig anläggningsmaskinteknik med t ex grävmaskiner, grävlastare och hjullastare.

Exempel på yrken:
Anläggningsmaskinförare

Vi skickar gärna en programplan till er. Kontakta oss med detta formulär.
[contact-form-7 id=”1385″ title=”PROGRAMPLAN”]