Tennis

När du är tenniselev på Hagströmska Gymnasiet utövar du din idrott i Falu Tennisklubbs lokaler på Lugnet. Falu tennisklubb har en av Sveriges bästa anläggningar att utöva tennis i. Du får även som elev tillgång till anläggningens både såväl kompletta gym som friidrottshall. Här får du möjligheten att utvecklas som spelare. Träningen genomsyrar fysisk träning, tennisträning, teori och mentalträning. Dina tränare är tennistränarstaben i Falu TK.

Prova-på-dag
Om du är intresserad av våra tillval går det bra att komma på en prova-på-dag. Vi tar gärna emot planerade besök hos oss under en vanlig skoldag. Be din studie- och yrkesvägledare kontakta respektive tränare. Information om hur du söker till oss får du också av din studie- och yrkesvägledare.

Bli en av oss!
Kontakta våra tränare på: tennis@hagstromska.se

Urval Tennisförbundet
Ansökan måste också göras till Tennisförbundet. Sista ansökningsdag 1 december. Besked från Tennisförbundet förväntas komma till de som sökt under februari-mars.

TRÄNARE

Mattias Pennonen

Verksam inom Falu TK sedan 2002, har en tidigare elitsatsning bakom sig och var som bäst rankad 687 i singel och 587 i dubbel.

Har gått Sports Management programmet samt kurserna inom idrottsfysiologi inriktning tennis. Är verksamhetsansvarig i klubben sedan 2005. Har tidigare arbetat som tränare i Vetlanda tennisgymnasium och tyska ZellA.H.

Representerade Sverige i H35 VM 2009.

 

Toni Gustavsson

Har varit i Falu TK sedan 2001, är nu huvudtränare tillsammans med Mattias.

Är coach för rullstolslandslaget och personligtränare för Stefan Olsson som är fyra i världen.

Blev utsedd till årets tränare inom Svensk tennis 2008. 2011 fick han pris av International Wheelchair Tennis Association (IWTA) efter ha coachat det svenska laget till sin andra titel i World Team Cup på tre år


#hagstromska_tennis

[instagram-feed type=hashtag hashtag=”#hagstromska_tennis” num=3 cols=3 showcaption=false]