DSC_1190

– Utvecklas som skidåkare i en miljö där många utav landets bästa uthållighetsidrottare bor och tränar!

Välkommen att ansöka till ett av Sveriges mest moderna längdskidgymnasium. Gör som över flera hundra andra idrottare redan valt att göra, studera på en modern skola och kombinera det med elitidrott. Ta möjligheten att uppleva den fina och inspirerande träningsmiljö som finns i och kring Falun. Vad sägs som intervaller i mördarbacken eller ett distanspass på VM-/världscupsbanorna uppe på Lugnet? Här får du möjlighet att träna i samma miljö som de aktiva inom Dala Sports Academy och många av landets bästa längdskidåkare. Falu kommun blev så sent som den 5 oktober 2015 utsedd till landets näst bästa elitidrottskommun.

Hagströmska Gymnasiet – längdskidor erbjuder träningar 4ggr per vecka på skoltid. Tillsammans med våra meriterade och erfarna tränare som ger dig det senaste inom träningsmetoder och teknik ges du hos oss möjligheten att kombinera skola med en idrottssatsning.

Prova-på-dag
Om du är intresserad av våra tillval går det bra att komma på en prova-på-dag. Vi tar gärna emot planerade besök hos oss under en vanlig skoldag. Ta kontakt med oss tränare så hittar vi en dag som passar. Information om hur du söker till oss får du också av din studie- och yrkesvägledare.

 

Träningsdag och Öppet hus lördagen 6 oktober 2018

Lördagen den 6:e oktober ges möjlighet för alla längdskidintresserade ungdomar födda 00-­05 att vara med på en träningsdag tillsammans med de elitaktiva skidåkarna på Hagströmska Gymnasiet. Under dagen kommer båda tränarna att vara med på passen och efter lunchen ges möjlighet för den som vill att titta runt i den miljö som våra elever normalt befinner sig i, alltså våra träningslokaler och skolan.

För mer info klicka HÄR.

 

Ansökan till skidgymnasiet i Falun

Skolverket har fattat beslut om vilka skidgymnasier som blir certifierade som nationellt godkända idrottsutbildningar, NIU.

Skolverket har helt följt Svenska Skidförbundets förslag och gett oss NIU certifieringen inom både längdskidor och alpint.

Syftet med NIU är att ungdomar ska kunna kombinera elitinriktad idrottsträning med studier på gymnasienivå. Idrottsutbildningen ska ha en tydlig elitidrottskaraktär där målet är att uttagna elever på sikt ska kunna nå nationell elit (vilket inom längdskidor kan likställas med internationell elit).

Ansökan till skidgymnasiet är öppen 1 oktober – 1 december 2018

Klicka HÄR för att komma till ansökningssidan.

Till intagningsnämnden på hemorten lämnar Du uppgift att Du önskar studera på annan ort. För att vara behörig ska Du dels uppfylla studievillkoren, dels ha goda förutsättningar för att nå elit i någon av våra NIU-grenar.

 

Bedömningen och antagningen av de sökande sker utifrån följande kriterier:
• Utvecklingsbarhet, målinriktning, ”tränings-/tävlingsintelligens” osv
• Uppnådda tävlingsresultat;
• Intryck av elevenkät, intervjuer från testträffar, sommarskidskolor osv
• Värdering av bedömningar från tränare och distriktsledare

Det är tränarna vid skid- och snowboardgymnasierna som föreslår vilka elever som skall antas. Det är Svenska Skidförbundet som officiellt fastställer antagningen och genom ett officiellt behörighetsintyg meddelar de sökande besked om antagning.

För mer information angående Hagströmska gymnasiet och Hagströmska gymnasiet Längdskidor, kontakta Rickard Hedlund, 070-671 14 46

alternativt rickard.hedlund@hagstromska.se

OBS: Du ska även ansöka till ett program på Hagströmska Gymnasiet separat

 

Hur ansöker jag till Hagströmska Gymnasiet?

Intagningen sker via Elevintagningen, Region Dalarna (www.regiondalarna.se). Du som är folkbokförd i Dalarna och går i åk 9 kan göra din ansökan på webben.

Använd det användarnamn och lösenord som du får av din studievägledare. När du loggat in väljer du program och idrott. Har du inte fått några uppgifter, kontaktar du studievägledaren eller elevintagningen, intag@regiondalarna.se eller tel 023-77 70 30

Är du inte folkbokförd i Dalarna rekommenderar vi att du hör med din studievägledare hur du ska gå tillväga.

Vill du ha ytterligare information om hur du går tillväga kan du tala med din studie- och yrkesvägledare eller kontakta oss på Hagströmska Gymnasiet

Behörighet/Urval
Vi följer urvalsprinciper enligt gymnasieförordningen. Det innebär att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde (summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg).

 

Boende

Flyttar du hit från annan ort och behöver boende, kontakta boendeansvarige Johan Carelle: 076-0171772

Tränare längdskidor

DSC_0033 Emma Eriksson

– Huvudansvarig tränare längdskidor
– Ansvarig för träningsupplägg och träningsuppföljning.
– Ansvarig för läger- och tävlingsplanering.
– Regelbundet rapportera genomförd och planerad verksamhet till verksamhetsledare.

emma.eriksson@hagstromska.se
070-518 28 82

 

Jimmie Johnsson

– Tränare längdskidor
– Ansvarig för träningsupplägg och träningsuppföljning.
– Ansvarig för teoriundervisning
– Regelbundet rapportera genomförd och planerad verksamhet till verksamhetsledare.

jimmie.johnsson@hagstromska.se
073-069 44 11

 

Jesper Arnesson

– Tränare längdskidor

076-807 29 79

 

Sociala medier

Följ oss gärna på facebook och instragram


#hagstromska_langdskidor

[instagram-feed type=hashtag hashtag=”#hagstromska_langdskidor” num=3 cols=3 showcaption=false]