Varmt välkommen till oss på Hagströmska Gymnasiet Ishockey!

 

TRY-OUT: 22 januari, 2018

Måndagen den 22 januari är det try-out. Har du som avsikt att endast söka skolan och dess hockeyinriktning behöver du inte delta på try-outen. Kontakta Fredrik Näslund så berättar han mer om skolans verksamhet. Har du som avsikt att gå på skolan samt spela i Falu IF, anmäler du dig till try-outen genom att kontakta Peter Bolin, sportchef i föreningen.

Fredrik Näslund, fredrik.naslund@hagstromska.se
Peter Bolin, peter.bolin@faluif.se

 

Vi erbjuder dig som ishockeyspelare möjligheten att kombinera dina studier med idrotten du älskar att utöva. Träningen syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna att utvecklas till en bättre ishockeyspelare. Förutom is- och fysträning får du även teoretiska kunskaper inom områden som är prestationsavgörande för ishockeyspelare. T.ex. träningslära, näringslära och mental träning. Vi hjälper dig dessutom att strukturera din vardag och ser till att du får goda dagliga vanor.

Vi lovar dig tre väldigt roliga och utvecklande år!

Våra idrottselever erbjuds:

  • Is- och Fysträning ledd av erfarna, högskoleutbildade tränare
  • Gymkort på Actic som ligger i anslutning till ishallen på Lugnet
  • Middag fem kvällar i veckan

 

Prova-på-dag

Om du är intresserad av våra tillval går det bra att komma på en prova-på-dag. Vi tar gärna emot planerade besök hos oss under en vanlig skoldag. Be din studie- och yrkesvägledare kontakta respektive tränare. Information om hur du söker till oss får du också av din studie- och yrkesvägledare.

 

För mer information kontakta:

Rektor
Anita Hummerdal, 072-220 53 47 anita.hummerdal@vindora.se

Huvudansvarig tränare
Fredrik Näslund, 073 727 84 04 fredrik.naslund@hagstromska.se

Fystränare
Jesper Gillerås, 073 158 99 42 Jesper.gilleras@hagstromska.se

Instruktörer:

Viktor Westin

Emanuel Fredriksson

 

 

En lyckad idrottssatsning

En optimal idrottsmiljö.
En optimal idrottsmiljö. Skolan är grunden i pyramiden och alla delar måste samspela för att idrotten ska fungera.

På Hagströmska Gymnasiet får idrotten ta plats och den är en del av skolverksamheten. Du kombinerar en fullständig gymnasieutbildning och utvecklas samtidigt optimalt i din idrott. Tränarna är både skol- och idrottsmentorer till sina idrottselever, vilket gör att de har en mycket stor inblick i elevens vardag och skolgång. Samliga tränare är ansvariga för elevernas idrottskurser. Samarbete över gränserna kombinerar grenspecifik träning med all aroundträning. Den gränsöverskridande träningen är en reell del av verksamheten. Exempel på hur de olika idrotterna lär och utvecklar varandra är att skidtränarna kör skidteknikträning med cyklisterna vintertid eller att ishockeyeleverna kör bancykling efter tävlingssäsongen för att hålla konditionen på topp.


#hagstromska_ishockey