Om du vill – kombinera något av våra program med valfritt tillval

På Hagströmska Gymnasiet finns det möjlighet att du stöter ihop med ett gäng elitidrottare. Hos oss får de chansen att studera samtidigt som de utvecklas inom sin idrott. Eleverna har tillgång till Sveriges bästa banor och anläggningar, t.ex. lugnetområdet och velodromen.

 

Våra idrotter

Alpint – NIU
Bandy
Cykel – NIU
E-Sport
Fotboll
Innebandy
Individuell Idrott
Ishockey
Längdsskidor – NIU
PT-Personlig träning
Simning
Skateboard – LIU
Tennis – NIU
Triathlon

Kurser för dig som idrottare

Idrott och hälsa 1
Idrott och hälsa 1, specialisering
Idrott och hälsa 2
Idrott och hälsa 2, specialisering
Tränings- och tävlingslära 1 (NIU)
Tränings- och tävlingslära 2 (NIU)
Idrottsspecialisering 1 (NIU)
Idrottsspecialisering 2 (NIU)
Möjlighet för NIU-idrottare att läsa upp till 700 poäng idrottsämnen.

NIU står för nationellt godkänd idrottsutbildning. Idrottssatsningen är godkänd av både såväl skolverket som riksidrottsförbundet Övriga idrotter som inte är NIU är LIU, lokal idrottsutbildning.

 

En lyckad idrottssatsning

En optimal idrottsmiljö.
En optimal idrottsmiljö. Skolan är grunden i pyramiden och alla delar måste samspela för att idrotten ska fungera.

På Hagströmska Gymnasiet får idrotten ta plats och den är en del av skolverksamheten. Du kombinerar en fullständig gymnasieutbildning och utvecklas samtidigt optimalt i din idrott. Tränarna är både skol- och idrottsmentorer till sina idrottselever, vilket gör att de har en mycket stor inblick i elevens vardag och skolgång. Samliga tränare är ansvariga för elevernas idrottskurser. Samarbete över gränserna kombinerar grenspecifik träning med all aroundträning. Den gränsöverskridande träningen är en reell del av verksamheten. Exempel på hur de olika idrotterna lär och utvecklar varandra är att skidtränarna kör skidteknikträning med cyklisterna vintertid eller att ishockeyeleverna kör bancykling efter tävlingssäsongen för att hålla konditionen på topp.